Determinism și Liber Arbitru în mitologiile lumii și în poveștile copilăriei noastre

determinism-și-liber-arbitru-în-mitologiile-lumii-și-în-poveștile-copilăriei-noastre

Când suntem interesați de genealogia noastră sau de ceea ce budiștii numesc karma noastră, ne confruntăm rapid cu problema determinismului și a liberului arbitru. Pe de o parte, programe familiale, injoncțiunile parentale, informațiile genetice sau condiționările culturale, pe de altă parte acțiunile întreprinse în așa-numitele „vieți anterioare” care par să aibă consecințe în viața noastră actuală.

Care este rolul determinismului și liberului arbitru în aceste condiții?

Suntem noi personajele unei povești în care suntem prizonieri? Sau putem scăpa de narațiune? Suntem blocați într-un personaj mitic sau romanesc sau poate personajul romanului sau mitului să se elibereze la un moment dat de cel care l-a creat?

Această întrebare este fascinantă și are repercusiuni în alegerile noastre de viață, în etica noastră, în drumul nostru către fericire.

În acest atelier, Georges Colleuil își propune să clarifice această problemă inspirându-se din marile mituri ale lumii și din poveștile copilăriei noastre. Ce ne spun ele că ar avea de-a face cu libertatea noastră? Cum să le abordăm într-un mod diferit? Și mai ales cum ne pot ajuta ele să ne eliberăm de greutatea trecutului nostru?

Programul Cursului

 • Povestea noastră totem
 • Mitul nostru eliberator
 • Partea lui Hecate
 • Mitul lui Orfeu: metafora cuantică a mitologiei grecești
 • Cauzalitate, sincronicitate: raționament și rezonanță
 • Soarta și destinul
 • Determinism și liber arbitru în viața noastră profesională și afectivă
 • Întâlniri amoroase, sens și non sens: Strategia Somonului
 • Elogiul hazardului și capriciului

Curs Teoretic – Partaj – Exerciții

Filme Recomandate:

 • Trandafirul Roșu din Cairo, Woody Allen
 • The Truman Show, Peter Weir
 • Mister Nobody, Jaco Van Dormael
 • Serialul Westworld

Detalii înscriere și participare

Cursul este susținut de însuși creatorul metodei, Georges Colleuil, în limba franceză cu traducerea în limba română.

Înscrierile se fac la: [email protected] și sunt condiționate de semnarea contractului și achitarea integrală a taxei. Înscrierile vor fi luate în calcul în ordinea confirmării de plată a stagiului.

Număr Maxim de participanți: 30 persoane

Data limită de înscriere este 22 Martie 2022, condiționată de achitarea integrală a taxei în același termen. Datorită formatului cursului participarea la acesta este condiționată de menținerea camerei video deschise pe toată durata de desfășurare.

Modalități de plată

Pentru cei care participă doar la stagiul Determinism și Liber Arbitru, taxa de participare este de 1200 RON. Persoanele care se înscriu și achită integral taxa de participare până la data de 01 Martie vor achita 1000 RON. Pentru cei care doresc să participe atât la stagiul Determinism și Liberul Arbitru cât și la stagiul Filoterapie, taxa de participare este de 2000 RON. Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii. Dacă plata se face prin virament bancar, participanții vor trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

Folosește codul PSY40 și beneficiezi de o reducere de 40%!

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email [email protected]. În cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu după data de 22 Martie 2022, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator. În situații excepționale (de exemplu, boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare sau pentru un alt stagiu. Prin transmiterea pe e-mail la [email protected] a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Data început
08
aprilie 2022
Tip eveniment
Organizator
Localitate