Ana Maria Ștefănescu

După aproape 10 ani de experiență de management și training în corporații cu profil financiar-bancar, am ales în 2012 să mă dedic complet pasiunii de-o viață: explorarea instrumentelor de autocunoaștere și transformare – metode și experiențe care ne lărgesc viziunea asupra vieții și ne dau posibilitatea să trăim la potențial maxim.

Am meditat prima dată când aveam 5 ani – și aplecarea către stări extinse de conștientă și instrumente de autocunoaștere și transformare m-a însoțit mereu. Mai întâi la nivel personal, apoi ca și ghid, însoțitor al altora.

În activitatea mea de însoțire, am rolul de dream teacher, terapeut transpersonal, consilier pentru dezvoltare personală prin artă și formator autorizat.

Mai pe larg, am dublă formare în lucrul cu vise: m-am certificat ca și Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franța și SUA, 2011-2013) și am adus în România această metodă de lucru cu visele, în 2012.

Am făcut apoi formarea în Tibetan Dream Analysis (în cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).

În decembrie 2019 am absolvit Masterclass for certified teachers of Active Dreaming (Seattle, USA).

Am o experiență de peste 13 ani training și lucru cu oamenii, sunt NLP Master Practitioner și terapeut transpersonal – cu o formare de 2 ani în terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca și facilitator Respirație Holotropică și Respirația Inimii (RIRH) – Asociația de Terapii Transpersonale (ATT) din România. Facilitez ateliere de Respirație Holotropică de 9 ani.

Am urmat o specializare în lucru corporal în cadrul Grof Transpersonal Training, (Spania, 2014. „The Practice of Holotropic Breathwork”).

În timpul formării în terapii transpersonale, am participat la Conferința Internațională de Psihologie Transpersonală – Moscova, 2010 (unde printre key-note speakers au fost Stanislav Grof, Christina Grof, Brother David Standl-Rast, Ervin Laszlo, Peter Russell, Vladimir Maykov).

Printre cei care m-au inspirat, m-au ghidat și de la care am avut șansa să învăț, îi menționez cu recunoștință pe Robert Moss (lucru cu visele), Monique Tiberghien (sunete sacre și lucru cu visele), Rainer Pervoeltz (modele de abordări transpersonale în terapie), Elena Francisc și Horia Țurcanu (Respirația Inimii și Respirație Holotropică), Mark Seelig (astrologie arhetipală), Vitor Rodrigues (psychic defense), Stephen Gilligan (transă generativă și coaching generativ), Ruby Gibson (arheologie somatică).

Am lucrat mult cu stări de conștientă extinsă și am călătorit de două ori în Peru, prima oară în 2010, unde am avut ocazia să particip la ceremonii de auto-explorare, cu leacuri tradiționale shamanice.

În 2014, am parcurs o formare de un an în shamanic practices (cu Howard Charing).

Țin workshop-uri de grup (în București, Brașov, Cluj, Timișoara, Iași) și consultații individuale din ianuarie 2011; sunt gazda workshop-urilor ținute de Robert Moss în România (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle și inițiatoare (împreună cu Robert Moss) a World Day of Active Dreaming.

În 2013, am creat conceptul de retreat de autocunoaștere și transformare personală „Anotimpul din Interior”, ajuns anul acesta la cea de-a 6-a ediție.

Mai am formări în Tibetan Mantra Healing și în terapie craniosacrală; facilitez workshop-uri de scriere creativă și am parcurs module de formare în psihoterapie integrativă.

Am tradus cărțile „Cine moare? O investigație asupra vieții și morții conștiente” (Stephen Levine) în 2009, „Istoria Secretă a Visului” (Robert Moss) în 2014 și am contribuit la traducerea cărții „Transă Generativă, experiență fluxului creativ” (de Stephen Gilligan – co-facilitând aducerea în România a lui Stephen Gilligan și implicit a metodelor terapeutice „Transă Generativă”, în 2016 și apoi „Coaching Generativ”, în 2018).

Robert Moss School of Active Dreaming
International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams
Asociaţia de Terapii Transpersonale (ATT) din România
Grof Transpersonal Training