Elena-Carmen Țuca

De-a lungul istoriei, femeile au fost reduse la tăcere, fiind considerate ca fiind inferioare din multe puncte de vedere. În ultima vreme, însă, se impune tot mai mult ca femeile să își recapete vocea, să își găsească puterea interioară și capacitățile nebănuite ce se află în interiorul lor. Iar în acest sens, un rol important îl au grupurile de terapie pentru femei! În cadrul lor, se creează o experiență reparatorie, fiind  locul unde acestea sunt, în sfârșit, văzute, auzite, luate în calcul, ascultate, susținute. Totul se va întâmpla în energia susținătoare a celorlalte femei care participă alături de tine. Tu vei martora transformării lor, iar ele vor fi martorele devenirii tale.

La grupurile destinate feminității, te împrietenești cu corpul tău pe care de multe ori ai vrut să îl ascunzi din diferite motive, te eliberezi de rușinea toxică care ți-a fost transmisă din generații în generații, înveți să îți gestionezi emoțiile astfel încât ele să devină o sursă de putere pentru tine, îți recapeți vocea având curajul să îți spui propriul adevăr, propria poveste, să setezi limite sănătoase în relațiile cu ceilalți, să spui „Nu!”.

Tot aici, descoperi diferite modalități de curățare energetică a uterului (este zona în care se adună toate traumele, toate emoțiile neexprimate, în care rămân stocate fostele relaţii), pentru a te putea reconecta la creativitate, pentru a avea relații sănătoase, pentru a putea crea.

Și ce este cel mai interesant, este că înveți să îți rescrii povestea feminităţii prin intermediul belly dance-ului sacru. Mișcările transformatoare și vindecătoare pe care le vei învăța, te vor ajuta să eliberezi emoțiile neexprimate din corpul tău și să aduci un nou flux de energie, radiind astfel strălucitoarea energie feminină, în forma ei cea mai pură!

Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă