Now Reading
O călătorie în Inimă

O călătorie în Inimă

dana-burghel

Acum mai bine de 10 ani am mers la un retreat de weekend despre cine suntem și cum nu prea suntem cu adevarat daca nu suntem în inimă. Am repetat voit ‘suntem – nu suntem’ pentru că așa îmi cam suna la acea vreme: o înșiruire de cuvinte cu puțin sens pentru mine. Printre altele, la acea sesiune, s-a ghidat și o călătorie în inimă. Îmi aduc aminte perfect drumul din minte către inimă, dar și mai bine îmi aduc aminte cum, în relaxarea aceea totală (trecuse vremea ‘miilor de muște’ simțite pe piele și a ‘miliardelor de gânduri pe secundă, deci chiar reușeam să mă relaxez); așadar, în relaxarea aceea totală, în forul meu interior am auzit foarte clar și tare: ‘Lasă-mă în pace!’ Și nu am mai reușit să închei acea călătorie și să ajung în inimă. Au trecut câțiva ani până mi s-a întâmplat asta folosind Imageria Inimii, iar experiențele trăite sunt… ‘dumnezeiești’.

De ce vorbesc despre o călătorie și de ce ‘nu prea suntem cu adevarat dacă nu suntem in inimă’?

În primul rând pentru că s-a demonstrat științific (în sfârșit!, iar Insitutul HeartMath din California stă mărturie) că inima transmite mai multe unde către creier decât creierul către inimă. Că este de 16 ori mai mare câmpul inimii decât cel al creierului. Că inima ‘știe’ cu 5’’mai devreme ce se va întampla, înainte de a apărea un stimul. Că inima ne dă o informație cu 20’’ înainte de creier, doar să fim atenți și să o ‘prindem’. Cu alte cuvinte s-a demonstrat științific zicerea ‘Primul gând este de la Dumnezeu, iar al doilea de la diavol.’ Adică intuiția este cea care conține adevărul nostru venind de la inimă, iar gândul secund este cel ‘pervertit’ de mintea care se îndoiește…

În al doilea rând pentru că ori ne aflam în creier, ori în inimă. Nu există altă variantă! Din acest motiv este vorba despre o călătorie, aceea de a ieși din creier și a ne deplasa către inimă. Toate religiile și practicile spirituale ale pământului conțin ‘coborârea minții în inimă’ și sunt zeci de metode de a o face. De ce este nevoie de această călătorie, totuși? Pentru că noi nu suntem corpul nostru și tocmai din acest motiv noi ne putem mișca în interiorul corpului. Spiritul poate fi infinit sau finit. Daca este infinit atunci fiecare dintre noi suntem Universul însuși și, astfel, nu avem niciun centru. Nu exista vreun loc care să reprezinte centrul Universului, dacă acesta este infinit.

Dacă spiritul însa este finit, așa cum este el acum pentru fiecare dintre noi, atunci există un loc reprezentând centrul ființei noastre. Pentru marea majoritate a oamenilor centrul este în cap. Universul fiecăruia dintre noi se învarte în jurul a ceea ce se întamplă în mintea noastră.

Însă, așa cum toate culturile lumii știu și ne-am dumirit și noi acum, datorită științei, centrul ființei noastre ar fi normal să fie în inimă, de acolo de unde vine adevarul fiecăruia dintre noi. De aceea este atât de necesară o călătorie în inimă: să ajungem să ființăm conform adevarului personal, conform Iubirii necondiționate ce se găsește în inima noastră de la Începuturi, de când ni s-a dat prima oară drumul în lume. Și vom ști ca suntem în inimă când vom trăi deopotrivă și în pace, și în entuziasm.

Una dintre cele mai ușoare metode de a intra în inimă este cea a Imageriei Inimii. Această metodă este experimentată natural de către copii. Deci, sunt mari șanse să faceți această călătorie destul de ușor, pentru că probabil ați mai făcut-o în copilărie.

V-o expun mai departe exact așa cum este ea descrisă de către Daniel Mitel în cartea Călătorii în Inimă, scrisă împreună cu Drunvalo Melchizedek. Această metodă este folosită la începutul fiecărei meditații, în cadrul The School of the Heart, al cărei profesor sunt.

‘Găsește mai întâi o poziție confortabilă, menținând coloana vertebrală dreaptă și închide ochii.

Respiră de 3 ori: inspiră normal și expiră lung și încet pe gură; pe măsură ce expiri, vezi cum toate problemele, grijile și conflictele interioare ies afară din tine. Apoi inspiră și expiră normal.

Acum te vezi, te simți, te percepi precum o casă mare. Imaginează-ți că în vârful casei se află o încăpere – este camera creierului. O scară în spirală coboară din mijlocul acestei camere (și din centrul creierului tău) către centrul pietului.

Folosește-ți intenția și coboară treptele.

Cand ajungi jos, în centrul pieptului, părăsește casa scării și întoarce-te ușor spre stânga.

E o ușa acolo, ce dă spre inimă (poate fi orice tip de ușă îți poți imagina).

Deschide ușa și pășește în inima ta; amintește-ți să închizi ușa după tine.

Acum vezi, simți și percepi puterea și iubirea ce emana din inimă.’

Dacă vei citi această metodă de câteva ori, încercând apoi să o aplici, vei fi surprins cât de ușor se ajunge, de fapt, în inimă! Când vei ajunge acolo, în inima ta, vei vedea imagini, locuri, lumi, persoane cunoscute sau necunoscute și, pentru a ști că nu este imaginația ta, fii atent la lumina de acolo. Dacă este nepolarizată, ca și cum ar veni de pretutindeni, fără să existe umbre, vei ști că esti în inimă. Dacă este imaginația ta, atunci lumina va fi polarizată, ca și cum ar veni de la soare (creierul nostru așa vede lucrurile).

Vă doresc o călătorie în inimă cât mai frumoasă și mai fascinantă! Și, mai ales, vă doresc să rămâneți acolo cât mai mult timp, dacă s-ar putea continuu! Pentru că lucrurile făcute din inima sunt pline de iubire.

Dacă doriți să aflați mai multe lucruri despre cum să ajungi în inimă și să îți trăiești viața din acel loc, mă puteți contacta la 0742718088 sau [email protected].

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top