Now Reading
Educatie fara bariere – A doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati

Educatie fara bariere – A doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati

Revista Psychologies

Anul acesta, accentul campaniei publice, defasurate pe o perioada de aproape doua luni, va fi pus pe educatia si accesul la scoala al persoanelor cu dizabilitati, premise pentru integrarea lor sociala.

Editia din 2011 a Galei, organizata alaturi de Fundatia Vodafone Romania, are loc sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, iar coproducatorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune in data de 3 decembrie 2011.

Anul acesta, competitia are cinci categorii de premiere: Oameni cu desavarsire, dedicata persoanelor cu dizabilitati care au avut impliniri remarcabile in context educativ, Angajatorii abilitatii, pentru angajatorii de pe piata libera a muncii care au inclus persoanele cu dizabilitati in activitatea lor, Promoveaza abilitatea, dedicata ziaristilor si media care au prezentat corect si au sustinut cauza persoanelor cu dizabilitati, Porti deschise – pentru institutiile si companiile care au inteles ca accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilitati nu trebuie sa ramana doar pe hartie, si Scoala tututor abilitatilor – pentru a premia eforturile unitatilor de invatamant de integrare a persoanelor cu dizabilitati.

Galei Persoanelor cu DizabilitatiFoto de Bogdan Stanisor: Vladut Stamate, castigatorul premiului Oameni cu desavarsire, 2010

Propune un candidat pentru Gala Persoanelor cu Dizabilitati

Au fost deschise inscrierile pentru toate cele cinci categorii, inscrieri ce se vor incheia pe 10 noiembrie. Jurizarea are loc dupa data de 10 noiembrie. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilitati, care va avea loc in seara zilei de 29 noiembrie, si, in aceeasi zi, printr-un comunicat de presa difuzat catre media centrale si locale.

Publicul poate vota, in perioada 10 noiembrie – 25 noiembrie, numai pentru categoria “Oameni cu desavarsire”. Candidatul cu cel mai mare numar de voturi va castiga premiul de popularitate si va fi invitat sa participe la Gala, alaturi de castigatorii desemnati de juriu.

Fiecare categorie va fi evaluata de un juriu separat, alcatuit din persoane care, prin activitatea si dedicarea lor, au realizari in domeniul respectiv.

Te invitam sa-i privesti pe cei cu dizabilitati altfel decat ai facut-o. Indreapta-ti atentia spre ceea ce pot face, spre ceea ce ofera si spre ceea ce ar putea deveni aceste persoane daca ar avea sprijinul nostru real. Propune un candidat pentru categoriile de concurs si fii alaturi de noi in campania de schimbare a statutului persoanelor cu dizabilitati.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top