Now Reading
5 avantaje atunci cand esti singur

5 avantaje atunci cand esti singur

Revista Psychologies

Una dintre schimbarile sociale majore din ultimii cincizeci de ani este numarul mare al persoanelor single. Schimbarea aceasta este una de impact asupra societatii, schimband de la structurile familiale pana la modul in care companiile isi marketeaza produsele. Si cand spunem cifre mai mari de 300 de milioane… parca nu mai suntem asa single, nu? Iata si cateva avantaje ale statisticii coplesitoare. De ce e ok sa fii singur.

 

Persoanele single socializeaza mai mult

Atunci cand esti in afara unei relatii, timpul iti apartine in intregime si este decizia ta exclusiva cum sa ti-l petreci. Poti onora cu prezenta evenimente chiar daca aflii in ultimul moment, poti fi spontan atunci cand ai chef si te poti dedica acelor activitati care iti fac placere in exclusivitate.

Mai mult, te poti dedica anumitor pasiuni care necesita timp, precum un curs de croitorie, dans, pictura sau orice alte activitati pe care intr-un cuplu, le gestionezi de acord cu iubitul/iubita.

 

Ai mai mult timp de investit in tine si cariera

Atat in plan profesional cat si personal, timpul ti-l poti dedica in intregime. Daca hotarasti ca iti doresti o ascensiune profesionala, orele suplimentare la birou, sarcinile in plus sau deplasarile nu sunt o problema.

Din contra, sunt o ocazie buna de a-ti testa capacitatile, de a sti cu siguranta ce iti doresti in continuare, de a nu ramane cu gandul „cum ar fi fost daca”. Mai mult, deplasarile, spre exemplu, sunt ocazii minunate de a vizita locuri si cunoaste oameni noi.

 

Inveti sa te cunosti mai bine

Atunci cand esti singur si te dedici diferitelor activitati, ai ocazia nu doar sa iti extinzi orizonturile ci si sa explorezi ce anume iti place sa ai in viata ta.

Iti poti descoperi activitati care te relaxeaza, acorzi timp intereselor tale si inveti sa iti dai mai multa atentie nevoilor si dorintelor.

Tot acest univers descoperit te ajuta inclusiv cand intri intr-o relatie, sa ramai fidel propriei identitati si sa ai o viata activa dincolo de rolul de iubit/iubita.

 

Esti mai spontan si poti face schimbari majore cu mai multa usurinta

Atunci cand esti singur, este mult mai simplu sa iti faci bagajul si sa pleci intr-o excursie decat daca esti intr-o relatie. Negocierea se poarta doar cu tine, iar spontaneitatea are drum liber.

Mai mult, daca vrei sa experimentezi un nou domeniu de activitate sau te-ai gandit sa te muti cu jobul in alt oras, chiar si alta tara, poti lua aceasta decizie tinand cont de aspiratiile si nevoile tale.

Poti sa iti planifici viitorul asa cum ti-ar placea si poti incerca diferite schimbari pe care ti-ai dori sa le experimentezi.

 

Independenta si autonomie

In rolul de single inveti sa iti gesionezi nu doar emotiile ci si finantele mai bine. Devii mai responsabil cu propriile cheltuieli, planifici mai atent, iti dozezi resursele si economiile diferit, iar acest lucru iti ofera o stabilitate importanta.

Emotional, inveti sa fii echilibrat cu tine insuti, iar aparitia unui partener, poate fi eventual un plus, nu o echilibrare in sine.

Asteptarile tale atat de la propria persoana cat si de la un potential partener pot fi mai realiste atunci cand esti autonom.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top