Now Reading
Care este fundația unei relații de cuplu sănătoase

Care este fundația unei relații de cuplu sănătoase

Avatar photo

Vrei să știi ce să cauți la un partener nou? Iată ce spun psihologii că reprezintă elementele necesare pentru o relație de cuplu sănătoasă.

V-ați văzut și s-a lăsat cu o superchimie. Conexiunea sexuală e bună, aveți și ce discuta, totul pare wow! Și, treptat, descoperi că în weekenduri lui îi place să meargă pe munte sau la schi, în timp ce tu nu vrei decât să lenevești la plajă ori să te distrezi în club.

Citește și:

Eviți să ai un conflict cu iubitul? Află că greșești!

O de la Orgasm. Vești proaste: și bărbații mimează orgasmul

Ei bine, atracția mutuală, unde sunt atent implicați hormonii, se diminuează în timp, iar interesele se negociază – un weekend faceți ce îți place ție și un weekend ce îi place lui, dar ceea ce nu se negociază sunt valorile personale de bază.

Acesta este elementul care prezice trăinicia sau moartea în timp a unei relații, dacă are rost să investești emoțional într-o persoană care nu vede viața cum o vezi tu și nici nu o va face vreodată…

Dacă acum pare un mic impediment, efectul pe termen lung este ca cel al bulgărelui de zăpadă, care se face din ce în ce mai mare, până când se transformă într-o avalanșă ce nimicește totul în jur.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top