Now Reading
Cat sa asculti sfatul prietenelor despre cuplul tau

Cat sa asculti sfatul prietenelor despre cuplul tau

Este firesc sa te gandesti ca prietenii iti vor binele si de multe ori te bazezi pe opiniile lor. Cand vine vorba despre cuplul tau, nu uita ca sunt si aspecte care va privesc pe voi doi. Asa cum nu ti-ar placea el sa fie ghidat de prieteni, ai grija cat asculti tu de sfaturile prietenelor tale.

 

Experienta personala

Oricat de mult si-ar dori cineva sa te ajute, sfaturile ii vor fi modelate de experienta personala. Daca este vorba despre o relaxie de cuplu toxica, in care majoritatea prietenilor si familia iti ofera acelasi feed-back, este bine sa asculti ce auzi.

Daca insa ai probleme uzuale ce tin de orice relatie, rezolva-le dupa intuitia si nevoile tale. Nu urma sfaturile prietenilor.

Cand ti se ofera sfaturi, aminteste-ti cum se comporta persoana respectiva in relatie sau ce relateaza despre cuplul ei. Nu sunt sfaturile oare date prin prisma a ceea ce a trait ea?

Cel mai sanatos este sa ii spui sa te asculte si eventual sa te ajute sa iti dai seama ce vrei sa faci. Nu accepta sa iti spuna ce crede ca trebuie sa faci.

 

Invidie sau gelozie

Poate ai prietene al caror cuplu nu functioneaza pe cat de bine si-ar dori. Sansele ca acestea sa nu se bucure prea mult de relatia ta echilibrata sunt destul de crescute.

Este uman si o greseala pe care o facem multi dintre noi. Intristati de nefericirea noastra, ajungem sa avertizam pe altii, speriindu-i cu exemple negative ca fiind reguli generale.

 Ca sa nu iti strici relatia de cuplu lasandu-ti o prietena sa te sfatuiasca prea mult si nici relatia de prietenie cu aceasta, nu ii solicita participarea activa la nemultumirile tale.

Mai mult, incearca sa povestesti o nemultumire, daca simti nevoia sa te confesezi, fie cuiva in care ai mare incredere ca stie sa asculte, fie cand nu esti furioasa pe situatia respectiva.

 

Multumesc, dar ma descurc

Atunci cand suntem suparate pe partener, avem tendinta sa adunam toate nemultumirile si sa le impachetam intr-un ambalaj care da cu minus in ceea ce-l priveste.

Poate suntem furioase si avem nevoie sa ne descarcam, dar acestea sunt momentele in care doar anumite persoane ne pot asculta.

Alege pe cineva care te ajuta sa te linistesti si nu pe cineva care are darul de a explora si exploata situatiile negative. Cu siguranta ai si prietene care in momente de criza au tendinta sa puna paie pe foc…

Cand simti ca prietena a devenit un soi de paznic vindicativ, spune stop si alege intelept, tinand cont doar de ceea ce simti tu si importanta pe care iubitul tau o are pentru tine.

In orice relatie, oricum ar parea o situatie privita din exterior, doar tu si partenerul tau stiti sa gestionati momentul.

Prietenii trebuie sa te asculte cand ai nevoie si nu sa fie ascultati cand iti spun cum sa procedezi. Mai mult, anumite opinii ale lor iti pot ramane in minte alterand felul in care ai putea rezolva situatia, incarcandu-te negativ.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top