Now Reading
O de la Orgasm. 3 pași către orgasmul feminin

O de la Orgasm. 3 pași către orgasmul feminin

1,2,3… start!! Ce bine ar fi ca orgasmul feminin să fie ca o cursă de 50 de metri garduri. Te antrenezi vreo câteva luni (hai, un an) și până la urmă câștigi de fiecare dată. Dar nu e așa. Biologia sexuală feminină e ceva mai complicată decât cea masculină, lucru pentru care femeile ajung la Marele O ceva mai greu. Uneori mult mai greu. Dar nu e vina lor.

 

 

Citește și:

O de la Orgasm. Cât de rău este să mimezi orgasmul?

O de la Orgasm. Când lui nu-i place cunnilingus

Terapeuta A.H. povestește cazul unei paciente: „E vina ta, că nu te relaxezi, că nu ești senzuală, de aia nu ai orgasm. Asta îmi spunea competentul meu soț nr 1.

Evident, asta nu mă făcea ca data viitoare să am orgasm, eventual chiar două sau trei, dar el nu recunoștea că făcea el ceva nepotrivit.

Sau nu făcea nimic din ceea ce trebuie. Bine, tipul era abuziv în multe feluri și mi-au trebuit ani de terapie să-mi revin după această căsnicie.“

Ceea ce citim mai sus este un mare conflict marital, care nu are cum să se rezolve prea fericit în pat.

De fapt, în pat se traduc toate conflictele emoționale ale cuplului, sub forma scăderii libidoului, a anorgasmiei feminine, a ejaculării precoce a bărbatului, etc.

Sexul nu e independent de ceea ce se întâmplă în restul vieții de cuplu, dimpotrivă, este foarte legat de aceasta. Nu ai cum să ai orgasme răsunătoare dacă ai conflicte frecvente.

Totuși, în ipoteza că totul merge bine din punct de vedere emoțional, iată cam care ar fi cele trei „manevre“ care duc femeia la orgasm garantat. Bărbate, ia aminte:

 

 

Bărbații hetero au ce învăța de la lesbiene

Un grup de cercetători de la Indiana University au întrebat peste 50 000 de oameni cum fac ei sex. Acei oameni erau de toate orientările: hetero,  lesbiene, bisexuali. Ce au aflat?

Că femeile din aceste cupluri ajungeau la orgasm prin 3 „manevre“: sărutul angajat, pasional (care excită femeia), stimulare genitală și sex oral (cunnilingus). Boooooon…

Ce au mai spus cei din cuplurile hetero? Ceva enervant: 95% din bărbații din aceste cupluri aveau orgasm de fiecare dată când făceau sex și doar 65% din femei spuneau că se suie pe pereți de plăcere când fac fapta cu pricina.

Foarte nedreaptă această inegalitate. Feminismul mai are lupte de dat în dormitor.

Lesbienele stăteau ceva mai bine la capitolul orgasm, poate pentru că ele practică cunnilingus mai des. La ele procentul era de 86% orgasme la hectar.

La bărbați nici nu merită discuție, ei stăteau foarte bine la acest capitol – orgasmul (homosexualii stăteau cel mai bine, 89% din bărbații gay spuneau că au orgasm când fac sex).

 

Sexul vaginal nu e totul, dom‘le!

Din păcate, bărbații hetero intervievați spuneau că sunt convinși că sexul vaginal e suficient pentru a-și satisface partenera. Nu e!

Elisabeth Lloyd, profesoară de biologie la universitatea menționată mai sus, spune că bărbații ar trebui să ia model de la lesbiene, care știu ele mai bine cum funcționează o femeie și pot să le dea lecții.

Să repetăm lecția: 1. sărutul pasional (care excită femeia), 2. stimulare genitală și 3. sexul oral (cunnilingus). Clasa?

Mai e ceva: te poți număra printre norocoasele care au un bărbat bine instruit, care face toate cele de mai sus.

Daaaaaaar… dacă le face doar în dormitor, și în restul timpului e rece ca puiul scos din congelator, dacă e critic și neimplicat emoțional, dacă face sex așa pentru că știe că e bine, dar emoțional mai are de învățat, atunci spune-i și că o femeie ajunge mai ușor la orgasm dacă are în ansamblu o relație bună și încărcată de senzualitate.

Sărutul și îmbrățișările sunt la fel de importante precum lecția de mai sus.

 

Orgasmul feminin vine (și) dintr-o relație emoțional satisfăcătoare

Pentru o femeie (ca și pentru un bărbat, de fapt, deși în alt fel) sexul e în creier. Excitația începe cu un apropo subtil, cu flirtul, cu provocarea.

În vreme ce Gigel nu are probleme în a-și procura un orgasm, pentru că la el evoluția a stabilit că orgasmul e obligatoriu, ca să-l motiveze să caute ocazii sexuale și să se reproducă, la femeie treaba e mai subtilă.

Orgasmul feminin are tot o bază evolutivă, tot pentru a motiva femeia să caute sex și să mărească astfel probabilitatea de a face copii, însă orgasmul feminin e și un barometru al compatibilității partenerilor.

Cu alte cuvinte, ea va fi mai fertilă și va concepe mai ușor un bebe cu un partener care o aduce la orgasm. Compatibilitatea sexuală e destul de necesară pentru ca cei doi parteneri să poată construi un cuplu ulterior.

Dacă aceasta lipsește, e cam greu să mergă mai departe, pentru că nu ai pe ce construi. În fine, mai există și ajustarea ulterioară, dar atracția trebuie să existe. Un cuplu e un sistem alcătuit din bărbat și femeie, nu e o prietenie în care sexul e facultativ.

Deci, domnilor, dacă vreți o soție care să facă sex cu voi plină de entuziasm, să vă conceapă copii sănătoți și viguroși, să fie fidelă și să vă aștepte și cu ciorba făcută… citiți rețeta de mai sus.

Cele trei tehnici de aducere a doamnei pe culmi nu necesită niciun tratat de Kama Sutra.  Deși mai sunt chestii noi de aflat și de acolo, cei vechi erau foarte înțelepți…

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top