Now Reading
Copiii actori iau vacanta

Copiii actori iau vacanta

Revista Psychologies

Prima serie de ateliere de arta dramatica pentru copii din cadrul proiectului „Creste prin teatru” a ajuns la final. Programul de educatie alternativa prin tehnici imprumutate din teatru, dezvoltat de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga” va continua si anul viitor cu inca doua module. In plus, in luna februarie UPC Romania va pune la dispozitia tuturor vizitatorilor site-ului www.cresteprinteatru.ro un ghid de educatie prin arta dramatica ce prezinta metodologia de lucru din cadrul proiectului.

copil, teatru

Prima serie de ateliere „Creste prin teatru” a durat 3 luni si a urmarit evolutia a 12 copii, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog. In cadrul atelierelor, copiii au urmat exercitii de arta actorului, cu rolul de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si relationare in grup.

Concluziile si rezultatele primei etape a proiectului au fost prezentate pe 17 decembrie in cadrul unui atelier demonstrativ, cu public, in care copiii au fost pusi in situatia de a se exprima liber pe scena, sub lumina reflectoarelor.

„Dupa numai 11 ateliere, copiii au demonstrat un spirit de observatie extraordinar si o foarte buna putere de concentrare. Si-au exersat procesele de memorare, de asociere logica, iar inventivitatea le-a fost stimulata constant. Dar mai ales, marele lor castig din aceasta aventura este dezvoltarea tolerantei si solidaritatii in relatiile cu cei din jur. Aceasta este o achizitie pe care o vor pastra pe tot parcursul vietii si care de cele mai multe ori nu este oferita de metodele formal-insitutionale de educatie,” sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Metoda alternativa de educatie prin joc si arta dramatica dezvoltata de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga” va putea fi preluata si de alti educatori sau formatori, pe baza ghidului de arta dramatica disponibil ca un instrument de lucru. Acesta va contine metodologia de desfasurare a programului, precum si exemple de exercitii si concluzii din punct de vedere al psihologiei copilului, semnate de psihologul Carmen Anghelescu.

Ghidul online de educatie prin arta dramatica este important pentru noi intrucat reprezinta o resursa la indemana celor interesati de aplicarea tehnicilor si exercitiilor propuse de „Creste prin teatru”. UPC Romania va continua sa ofere modalitati inedite de educare si informare, iar preocuparile noastre se vor indrepta mereu catre cultivarea de valori si sprijinirea potentialului noii generatii,” declara Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC Romania.

Coorodonatorii proiectului se declara entuziasmati de rezultatele obtinute dupa prima serie de ateliere si explica faptul ca acestea nu vizeaza dezvoltarea talentului actoricesc al copiilor, ci se concentreaza pe conturarea personalitatii.

Ceea ce facem noi la ateliere este atipic. Le-am oferit copiilor o libertate de exprimare supravegheata de reguli stabilite de comun acord si simt ca am reusit sa le construim increderea in sine. In foarte scurt timp, copiii au reusit sa se cunoasca pe sine, sa isi invinga teama de a-si sustine opinia si mai ales sa le respecte parerile si diferentele celor din jur,” explica expertul in arta dramatica Marcela Andrei.

Inscrierile continua pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar urmatoarea preselectie va avea loc in prima saptamana din luna ianuarie 2011.

copil, teatru

Informatii suplimentare despre proiectul “Creste prin teatru”

Proiectul “Creste prin teatru” se desfasoara pe o perioada de 9 luni, fiind organizat in 3 serii consecutive si constand in ateliere de arta dramatica.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective clare, formulate de catre psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmari dezvoltarea graduala a unor abilitati si competente utile in viitor.

Inscrierile pentru atelierele de arta dramatica se pot face prin completarea unui formular online, alaturi de trimiterea unei scrisori de motivatie electronice, accesand sectiunea dedicata de pe www.cresteprinteatru.ro.

Pentru mai multe informatii despre proiectul educational „Creste prin teatru”, dar si pentru conditiile de inscriere in cadrul atelierelor accesati site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Informatii suplimentare despre Teatrul „Ion Creanga”

Teatrul „Ion Creanga” are o istorie de 46 de ani dedicata exclusiv celor mici. Alaturi de spectacole variate, coordoneaza si implementeaza programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic.

Prin programele sale de cercetare si proiectele cu caracter educativ, Teatrul „Ion Creanga” se adreseaza in egala masura educatorilor, cadrelor didactice specializate si parintilor.

Anual, la Teatrul „Ion Creanga” vin peste 50.000 de spectatori din Bucuresti si din tara. Pentru a afla mai multe despre proiectele Teatrului „Ion Creanga”, precum si programul spectacolelor, puteti accesa www.teatrulioncreanga.ro.

Informatii suplimentare despre UPC
UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.156.000 de clienti in 200 orase. Potrivit viziunii companiei, aceasta lume fascinanta in care traim, dar deseori complexa, trebuie sa fie accesibila tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top