Now Reading
22 martie – Ziua Psihoeducației – Webinar Gratuit Granițele Personale

22 martie – Ziua Psihoeducației – Webinar Gratuit Granițele Personale

Revista Psychologies
22-martie-ziua-psihoeducației-webina-gratuit-granițele-personale

Psychology Hub te invită la a treia ediție a evenimentului „Ziua Psihoeducației” ce va avea ca temă granițele personale. Ultimii doi ani au fost dificili pentru fiecare dintre noi, ne-au provocat relațiile, viața profesională și ne-au învățat în nenumărate rânduri să ne reevaluăm perspectivele și obiectivele. Am obosit, am renunțat, am căzut și ne-am ridicat de fiecare dată. Avem resurse, și, cel mai probabil, în această perioadă am dat dovadă de o reziliență de care puțini dintre noi eram conștienți.

În societatea modernă, sănătatea mentală este puternic provocată, mai ales în această perioadă plină de incertitudini. Ritmul de viață alert, schimbările frecvente din mediul social și profesional, nivelurile crescute de izolare și singurătate, încercările eșuate de a trata anumite dezechilibre psiho-emoționale cu medicație (sau automedicație) și confuzia existențială asupra realității condiției umane generează o supraîncărcare a psihicului uman. Consecința acestor suprasolicitări constă într-o creștere alarmantă a cazurilor de depresie și anxietate în rândul populației.

De aceea, anul acesta, specialiștii Psychology Hub și-au propus să vină în sprijinul oamenilor, abordând rolul și importanța pe care au granițele în viețile noastre.

„Ziua Psihoeducației” este un proiect ce se desfășoară anual, în care publicul este invitat să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei, prin intermediul unor workshop-uri, dialoguri și dezbateri facilitate de psihologi și psihoterapeuți ai comunității Psychology Hub.

Evenimentul presupune un dialog susținut și moderat de către membrii echipei Psychology Hub, ce va avea ca subiect, preocupările pe care oamenii le au în ceea ce privește granițele personale.

Graniţele personale reprezintă acele limite mentale, emoționale și fizice pe care le creăm pentru a ne proteja de manipulare sau de a fi folosiţi de ceilalţi. Aceste limite ne ajută să discernem clar cine suntem și ce avem nevoie, de la ceilalți și de la noi înşine. Atunci când o persoană are limite personale puternice, ea comunică celorlalţi că ştie cine este, că se respectă şi că îşi cunoaşte valoarea personală. Prin urmare, crearea de granițe ne face să ne simțim bine cu noi înşine și ne ajuta să ne păstrăm integritatea.

Fără granițe personale, riscăm să ne confundăm nevoile și dorințele cu ale celorlalţi, ceea ce duce la codependență. Codependența este un termen care descrie o relație toxică unilaterală. Este aproape imposibil ca cineva să se bucure de o relație sănătoasă fără a avea limite ferme și clare.

Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări în timp real, iar moderatorii sesiunii live le vor aduce în discuție pe toată durata evenimentului. Psihologii invitați vor răspunde tuturor acestor întrebări și vor aduce clarificări și explicații pentru o mai bună înțelegere a conceptelor prezentate în timpul evenimentului. Acesta se va desfășura pe durata a 2 ore, în care fiecare participant este invitat să descopere:

  • Ce sunt granițele personale;
  • Cum arată limitele sănătoase, respectiv nesănătoase;
  • Cum își poate da seama că i-au fost încălcate limitele;
  • Cum poate impune, în cel mai bun mod, limite sănătoase pentru sine.

Mai multe detalii despre Ziua Psihoeducației găsiți aici.

Speakerii evenimentului sunt:

  • Flavia Daiana Grek – psiholog clinician, psihoterapeut în formare și logoped.

În spatele psihologului Flavia Daiana Grek se află pasiunea investită în creșterea personală și profesională, iar urmele lăsate în viețile oamenilor aflate din poveștile lor, metaforele propriilor vieți și complexitatea ființei umane, în ansamblu, stau la baza alegerii acestei profesii.”

  • George-Alexandru Bunescu – psiholog organizațional, psiholog clinician și psihoterapeut în formare

„Cred că oamenii sunt cea mai importantă resursă a oricărei organizații, comunități sau grupuri. Îmi place ca prin lucrurile pe care le propun să provoc și să incit cunoașterea de sine dar și a altora. O dorință pe care o am este să aduc grupuri și comunități mai aproape una de alta pentru o cunoaștere și o normalizare a experienței prin care trecem toți – greutăți în viață, provocări sau experiențe.”

  • Ștefan Basil – psiholog și psihoterapeut

Sunt un tânăr psiholog, pasionat de sens și cunoaștere – tocmai de aceea iubesc această profesie. Pornind cu pași mici pe acest drum mi-am dat seama că multe provocări pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi provin dintr-o criză de sens sau din absența cunoașterii unor aspecte despre noi. Astfel, descoperind sensul acțiunilor noastre sau a ceea ni se întâmplă în jur, în același timp, încercând să cunoaștem cât mai mult despre natura noastră ca individ, reușim să atingem acea stare de bine pe care ne-o dorim.

„Ziua Psihoeducației – Granițele Personale” se desfășoară LIVE, pe pagina de Facebook Psychology Hub, marți, 22 martie 2022, de la ora 19:00. Participanții sunt invitați să adreseze întrebări, pe care moderatorii sesiunii le vor aduce în discuție pe durata evenimentului.

Prima ediție a proiectului „Ziua Psihoeducației” a avut loc pe 22 martie 2019, în 10 locații din 8 orașe din România. Peste 200 de participanți au avut ocazia să intre în contact cu tema drepturilor personale.

Ediția a 2-a a evenimentului a avut loc pe 22 martie 2021, sub forma unui webinar, pe pagina de Facebook a comunității Psychology Hub. Peste 3500 de vizitatori unici au intrat în universul emoțiilor.

Dintre evenimentele desfășurate cu succes de Psychology Hub menționăm „Randevu cu Psihologul”, în care persoanele prezente sunt invitate să poarte discuții libere cu un specialist în domeniul psihologiei, pe diferite teme. Până în prezent, acest proiect însumează 95 de ediții cu peste 2000 de participanți.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top