Now Reading
Cum să crești încrederea în tine după o despărțire

Cum să crești încrederea în tine după o despărțire

diana-pirje
cum-să-crești-încrederea-în-tine-după-o-despărțire

Foarte multe persoane, atât femei, cât și bărbați, suferă enorm după o despărțire, ajungând chiar în depresie. Aproape că nu mai găsesc un sens al vieții, se simt prinși în amintirile legate de fostul partener, și parcă totul se năruie în jur. Aceste emoții sunt firești, în special, la scurt timp după despărțire. Însă, știm cu toții că nu putem persista în aceste trăiri, deoarece viața merge mai departe. Iar pentru a atrage oportunități minunate și oameni la fel de minunați, contează enorm să fim într-o stare pozitivă și optimistă.

Haideți să vedem ce avem de făcut pentru a fi într-o astfel de stare:

1) Acceptă ceea ce s-a întâmplat.

Foarte mulți oameni nu se pot împăca cu realitatea și resping din start ideea unei despărțiri. A te împotrivi este cel mai distructiv lucru pe care îl poți face. Orice relație are resursele ei, iar atunci când ele s-au consumat, e timpul ca partenerii să meargă pe drumuri diferite. Această situație nu trebuie privită ca pe o catastrofă sau dramatizată, fiindcă totodeauna te poate aștepta ceva mai bun, dacă ești gata să te deschizi. Atunci când valorile, planurile și ideile comune ale oamenilor nu mai corespund, se ajunge inevitabil la despărțire. Însă ce e mai valoros pentru tine? Să te complaci într-o relație unde nu mai trăiești ceea ce-ți dorești și în care nu te mai regăsești, sau să-ţi dai șansa să trăiești ceea ce meriți cu adevărat? Totul depinde de perspectiva pe care o ai în modul de a privi lucrurile.

2) Focusează-te la tine și la punctele tale forte.

În loc să dramatizezi și să plângi, e timpul să te focusezi la punctele tale forte, la calitățile tale și la ceea ce poți face cel mai bine în clipa de față. Poate e timpul pentru o schimbare sau pentru a te cunoaște mai bine pentru tine. Când o ușă se închide, altă ușă se deschide. Descoperă ce ușă s-a deschis cu noi oportunități pentru tine. Valorifică-ți potențialul cât poți de mult și nu te limita! Nu uita: tot ceea ce e în jur poate să se schimbe (decorul, oamenii, etc.), dar tu rămâi același, și îți aparții până la sfârșit de viață. Prețuiește ce ești tu și nu uita că mereu vei fi persoana cea mai importantă pentru tine!

3) Renunță la ideea cum că „nu ești suficient de bun”.

O despărțire nu înseamnă faptul că nu ești destul de bun pentru celălalt, ci așa cum am spus mai sus, e timpul pentru o nouă etapă în viața ta. O etapă care îți va aduce mai multe conștientizări, mai multă bucurie, mai multă iubire și mai mult succes! Fii optimist! Oamenii întotdeauna vor avea diferite păreri despre viață, despre oameni… deoarece privesc lucrurile și viața prin propriile lor filtre, conform percepțiilor lor. Însă, asta nu înseamnă că nu ești o persoană valoroasă. Tu trebuie să te simți valoros pentru tine și pentru dorințele tale. Știi bine că niciodată nu îi vei putea mulțumi pe toți, așadar, fii tu mulțumit cu cine ești și cu ce-ţi dorești. În definitiv, tu vei conta cel mai mult. Fă o listă cu calitățile tale și explorează variantele în care le vei putea deschide, pentru a realiza cele mai mari dorințe ale tale!

4) Fii recunoscător pentru tot ceea ce s-a întâmplat și pentru toate momentele minunate care au fost și care ți-au adus conștientizări profunde.

Astfel, îți va fi mult mai ușor să treci peste, în loc să te propteşti și să te superi. Fă o listă cu recunoştinţele pe care le ai vis-a-vis de relația ta și vei vedea că toate te vor ajuta să pășești spre o nouă etapă în viața ta! Totul se întâmplă spre mai bine!

Îți doresc putere, curaj și să creezi cea mai frumoasă relație cu tine însuți! De la relația ta cu tine pornește relația minunată cu toți cei din jur!

aripi-de-feminitate-diana-pirjeMai multe despre relații găsești în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top