Now Reading
Fantezie si erotism

Fantezie si erotism

Revista Psychologies

Fantezie, erotism, dorinta, pasiune, cuplu, sexualitate
Cum poti descrie dorinta? E foarte greu, pentru ca ea e ceva care depaseste puterea de a rationa, de a descrie, limbajul. Poetii au descris-o in metafore.

Un pictor si o poeta scriu pentru noi despre „pasiune”.
Felul cum personalitatea fiecaruia apare in cuvinte e evident: barbatul vede si se excita, femeia vibreaza la sugestii mai subtile.

„Noi doi cuvine-se sa fim tot doi
desi iubirile ni-s laolalta
cada asupra-mi spaime si noroi
faptura ta ramane nepatata…”
(W. Shakespeare, „Sonete”, Editura Pandora M, 2002)

Am cerut mai multor persoane sa isi descrie senzatiile din „momentul” iubirii intense, al dorintei. Au incercat, entuziasti, si au con­sta­tat, nelinistiti, ca le este foarte greu. Era de asteptat. Cum sa poti analiza ceva atat de spontan, de pu­­­ternic, ceva ce prin definitie suspenda ratiunea? Do­rin­ta fizica autentica e rareori posibila in acelasi timp cu „examenul” critic sau filozofia. Si totusi…

Am selectat din cele cateva texte primite doua, mai reprezentative. Dorinta masculina si cea feminina, in dialog. In felul lor, sunt situatii exemplare. Femeia simte si apreciaza flirtul, atmosfera, gestul, sugestia. Barbatul poves­tes­te senzatia vizuala bruta, puternica. Sa fie aceasta o diferenta importan­ta intre cele do­ua sexe? Sa fie oare „barbatii de pe Marte si femeile de pe Venus”? E greu de spus. Psihologii explica in fel si chip modul par­­­­ticular de tra­i­re a dorintei. E ce­va natural 100%? E ceva con­stru­­­­­it cultural? Chiar si cel mai ira­tional impuls erotic im­prumuta atat de mult din felul cum am fost cres­cuti, educati, rafinati… Elena Vla­da­rea­nu e poeta, Petru e pictor. Textele lor poarta marcile evidente ale for­ma­­­­­­rii lor artistice.

Dorinta e o explozie de culori

„Nu ma intreba daca ma exciti… Esti atat de frumoasa in seara asta. M-am gandit toata ziua la momentul nostru de acum. Te-am dezbracat de o mie de ori, dar mereu vreau sa o mai fac o data. De zece minute m-am oprit din ceea ce faceam si te privesc. Te misti prin casa, nonsalanta, nestiutoare… dar eu te pandesc. Ai o bluza care lasa sa se intrevada sutienul cu flori. Imi place cum iti tine stransi sanii. Imi place forma lor. E desenata perfect, ca o sculptura africana de exorcizare sau fertilitate.

Nu pot sa te las imbracata cand stiu ca formele tale sunt atat de frumoase. Imi plac umerii tai… felul in care bluza iti sta pe sani. Mi-ai spus odata: „Cred ca sunt prea mici”. Nooo… Sunt perfecti. Mai e si felul in care iti misti soldurile, bazinul: obraznic. Te gandeai poate ca nu am observat ca te sprijini „neatenta” cu fundul pe masa. Imi inchipui ca vrei sa ma provoci. Sa te joci cu mine. Nu ma cunosti indeajuns de bine, se pare; am reusit sa te surprind! Ha! Te-am sarutat pe ceafa si te-ai speriat. Nu ai sanse sa scapi. Iti simt dorinta, ma topesc atunci cand ma iei in brate. Imi place cum ma respingi, ma zgarii. Ma excita nesu­pu­nerea si tu stii asta. Imi place sa te cuceresc de fiecare data altfel. Anatomie. Fac anatomie vizuala pe tine in imaginatia mea… Iti identific formele cu buzele. Iti mangai cele mai ascunse colturi cu sprancenele. Iti stiu zonele erogene.

Dar cautarea e partea cea mai frumoasa. Ma excit gandindu-ma la ceea ce am sa te fac sa simti. Cel mai mult imi place ca te lasi abandonata in bratele mele. Dar sa nu taci! Vorbeste, alinta-te, spune ce vrei sa simti. La fel o sa fac si eu. Fara pudoare. Imi place sa simt ca ai incredere in mine. Imi place cand te prefaci ca nu stii ce se intampla, desi tu stii bine ca eu te doresc. Imi place ca esti inocenta in felul tau. Dar am sa-ti fur inocenta… Stii, eu te-am vazut dezbracata inainte sa te dezbraci. Te-am pictat inainte sa te ating. Goliciunea ta este o inspiratie pentru mine. Imi place sa-ti admir pielea, ca pe o mare intinsa de senzatii posibile. Te privesc si te ating. Esti imperfecta. Esti departe de femeile din reclame si din reviste… Uf, ce bine! Asta te face reala, frumoasa. Imi inchipui ca esti intinsa pe masa din bucatarie. Iti arcuiesti trupul pe masa. Atata sexualitate si dorinta emana formele tale. Ai o mana la spate… in par. Parul ti se asterne pe masa. Pot sa-mi inchipui sexul cu tine oricand, in orice situatie. Ma excita cand te vad pregatita sa fii patrunsa si imi spui: «Hai…».

Porunceste-mi, stapana! Ador sa te vad stand cu picioarele desfacute in fata mea. Imi place ca esti cateodata o femeie interzisa. Cel mai tare te doresc atunci cand totul in jurul nostru este orice altceva decat sex. Atunci cand tu esti imbracata in cele mai «office» haine. As vrea sa ti le smulg de pe tine si sa te posed pe birou… sa daramam calculatorul. Imi place cuta pantalonilor tai acolo unde ei iti ascund sexul. Este atat de vizibil, mult mai vizibil decat daca ai purta fusta. Am o intuitie intensa a formelor tale. Chiar din prima zi am avut-o. Mi-am imaginat ce vom face impreuna. Cate mangaieri, cate zgarieturi, cate atingeri si cate saruturi. Cate nuante. Ce frumos este pentru mine sa descopar ca nu m-am inselat: tu esti opera de arta. Imi place ideea de a mangaia textura pantalonilor tai si de a-ti simti carnea frematand. Imi place sa pun mana pe tine, in locul de unde pornesc fesele tale…

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top