Now Reading
Gătitul acasă – trendul adus de pandemie care se va menține

Gătitul acasă – trendul adus de pandemie care se va menține

Revista Psychologies
gătitul-acasă-trendul-adus-de-pandemie-care-se-va-menține

În plin val pandemic, un Valentine’s Day reușit nu mai înseamnă o cină romantică în oraș. În ultimii doi ani, frecvența de vizitare a restaurantelor a cunoscut o scădere drastică, chiar și după relaxarea restricțiilor, iar schimbarea comportamentului de consum a creionat noi obiceiuri și rutine, printre principalele tendințe, numărându-se gătitul acasă și orientarea spre un stil de viață sănătos și sustenabil. Lansat în ultimul trimestru al anului trecut, EasyBitez.ro, un concept inedit și nou pe piața din România, ține cont de toate aceste tendințe și livrează acasă ingrediente fresh, gata cântărite și numerotate, împreună cu rețeta aferentă, astfel încât oricine să poată găti acasă mese ca la restaurant. Chiar și de Ziua Îndrăgostiților.

Conform sondajului anual[i] organizat de International Food Information Council, privind alimentația și sănătatea publică, 4 consumatori din 5 declară că pandemia le-a schimbat obiceiurile alimentare, determinându-i să gătească acasă și să se orienteze, atunci când fac cumpărături, spre alimente nutritive și sănătoase, iar studiile sugerează că acest trend se va menține și în perioada post-pandemică.

Cel mai mare avantaj atunci când gătești acasă este că știi sigur ce mănânci, vezi ingredientele, ți le alegi, sunt sănătoase, pe placul tău. Pe de altă parte, timpul alocat cumpărăturilor, drumul la supermarket, căutatul rețetei perfecte pe internet – pentru mulți dintre noi reprezintă o reală problemă și provocare. Toate acestea au stat la baza conceptului nostru. Clientul intră pe site, își alege ce vrea să mănânce, pentru câte persoane, iar noi livrăm rețeta – concepută și testată de bucătari profesioniști – și ingredientele gata cântărite și numerotate în ordinea folosirii lor. Și gata – gătitul împreună nu a fost nicicând mai ușor, plăcut și sănătos, a precizat Vlad Cămărășoiu, co-fondator EasyBitez.ro

Gătitul în cuplu – modalitate perfectă de reconectare

Vârful noului val pandemic face ca și sărbătoarea îndrăgostiților să arate diferit și în 2022. Forțați de împrejurări, cei mai mulți îndrăgostiți se vor bucura de cina romantică de Valentine’s Day din confortul și siguranța propriei case. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poate fi o seară de neuitat. Conform unui studiu[ii], elaborat de Light Speed GMI, pe un eșantion de 1000 adulți, 87% dintre respondenți consideră că gătitul în cuplu este una dintre cele mai benefice activități pentru întărirea relației de cuplu și o opțiune excelentă pentru reconectare.

Astfel, o variantă inedită de a marca Valentine’s Day în acest an poate fi gătitul unei rețete delicioase împreună, iar ceea ce diferențiază EasyBitez.ro de orice altă soluție de pe piață este tocmai experiența pregătirii mesei. Pachetele disponibile pe site sunt de tip Single sau Family, toate sunt împărțite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este ușor-mediu, astfel încât rețetele să fie accesibile oricărei categorii de clienți, indiferent de experiență.

Gătitul acasă aduce garanția alimentelor proaspete, de bună calitate, iar unul dintre aspectele pozitive pe care pandemia ni le-a adus a fost tocmai acesta- ne-am orientat spre alimente sănătoase, încercăm să evităm risipa alimentară, conștientizăm mai mult riscurile unei alimentații necorespunzătoare asupra sănătății. Dar, indiferent că e pandemie sa nu, timpul rămâne inamicul nostru numărul 1. Iar găsirea timpului necesar pentru a face lucruri împreună rămâne o mare provocare. Ne-am gândit să combinăm cele două beneficii: gătit acasă și petrecut timp împreună, și așa a apărut EasyBitez.ro- asistentul digital pentru gătit. Am fost inspirați, ce-i drept, și de experiențele trăite în vestul Europei, unde acest concept este foarte cunoscut și folosit, tocmai pentru că oferă clientului confort în planificarea și gătirea meselor, a completat Luca Oriță, co-fondator EasyBitez.ro.

Easybitez_order

Conform datelor EasyBitez.ro, de la lansare până în prezent, rețeta cea mai populară din cele 25 de pe site, este Poke Bowl, un preparat cu influențe hawaiiene. În medie, clienții plasează 2- 3 comenzi/lună, 4 zile fiind intervalul pentru care comandă cel mai des, în timp ce ziua din săptămână în care se înregistrează cele mai multe comenzi este marți.

Despre EasyBitez.ro

Profitând de schimbările aduse de pandemie în comportamentul de consum al românilor, doi studenți antreprenori, Vlad Cămărășoiu și Luca Oriță, au lansat, în ultimul trimestru al anului trecut, EasyBitez.ro – Asistentul digital pentru gătit. O destinație pentru românii pasionați de gătit, dar ocupați și cu o disponibilitate redusă pentru a-și face cumpărăturile la supermarket, site-ul oferă posibilitatea comenzi ingredientelor pe baza unei rețete livrate împreună cu acestea. Astfel, prin EasyBitez.ro, ei livrează ingrediente fresh, gata cântărite și numerotate, împreună cu rețeta aferentă, astfel încât oricine să se poată bucura de mese ca la restaurant acasă.

Cea mai apropiată piață de noi este cea de food delivery, dar noi aducem un concept nou. Elementul de noutate stă în optimizarea timpului de preparare a mesei și in evitarea risipei alimentare, rețetele fiind pregătite exact pentru numărul de persoane indicat de client, în cadrul comenzii, iar ingredientele sunt livrate gata cântărite. Experiența gătitului și mai ales faptul că acesta știe exact ce ingrediente folosește este ceea ce diferențiază EasyBitez de orice alta soluție de pe piață, a explicat Luca Oriță, co-fondator EasyBitez.ro.

Pachetele disponibile sunt de tip Single sau Family și destinate pentru 3, 4 sau 7 zile. Livrările se pot face în fiecare marți sau sâmbătă, iar opțiunile includ și rețete vegetariene. Toate sunt împărțite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este ușor-mediu, astfel încât rețetele să fie accesibile oricărei categorii de clienți, indiferent de experiență.

[i] https://www.fooddive.com/news/coronavirus-changed-85-of-consumers-food-habits/579532/

[ii] https://www.foxnews.com/health/the-habit-that-could-make-or-break-your-relationship

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top