Now Reading
Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative

Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative

Revista Psychologies
maraton-de-teatru-pentru-copii-și-ateliere-creative

În weekendul 11 – 12 iunie, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, se întoarce în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul Grădina Icoanei, cu trei spectacole de teatru pentru copii pregătite de trupa de teatru SUFLETOS, Etherium Eurythmy și Teatrul Istețilă, un moment muzical și multă distracție adusă de Caravana de joacă, 16 ateliere de creație pentru toate vârstele zilnic și o expoziție de artizani unul și unul. Programul este de la 10:00 la 20:00, iar intrarea pentru public este liberă.

Povești, muzică, teatru și multă joacă

Grădina cu Artiști din iunie aduce trei spectacole de teatru pentru copii, astfel:

Sâmbătă, pe 11 iunie, între orele 17:00 – 18:00, „Scufița Roșie”, de frații Grimm, pus în scenă de Etherium Eurythmy. Spectacolul are la bază un concept sinergetic între arta dramatică și euritmie, cu ilustrații muzicale din „Leichte duos duos für Blockflöten” opus 11 Nr.1 de J.B.de Boismortier. Euritmia este o artă a mișcării care își propune să creeze imagini prin intermediul gestului, în acest fel povestea devine vie, iar scena poate fi privită precum o pânză pe care cuvintele se aștern în forme și culori diverse care vorbesc o limbă atât de cunoscută sufletului nostru, limba iubirii. Durată: aprox. 35 de minute. Vârsta recomandată 3+.

Tot sâmbătă, între 18:00 – 19:00, trupa de teatru interactiv Istețilă prezintă piesa „Habarnam zboară cu balonul”, ce spune povestea lui Habarnam, care s-a săturat să tot râdă prichindeii de el, se hotărăște să învețe o meserie serioasă și îl roagă pe Știetot să-l ajute. Astfel, încearcă să învețe pe rând să devină muzicant, pictor sau poet dar, într-un final, se dovedește că nu se prinde nicio meserie de el. Pentru că Știetot i-a promis că-l va lua într-o călătorie cu un balon zburător inventat de el, Habarnam invită câțiva prichindei din public să-i însoțească în această călătorie.

Duminică, pe 12 iunie, de la 11:00 la 12:00, Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS revine cu o nouă reprezentaţie a spectacolului VRAJA ECRANELOR, dramatizarea cărții cu acelaşi titlu scrisă de Prințesa Urbană (Ioana Macoveiciuc). Cei doi năstruşnici frăţiori, Ema şi Eric, dezbat de această dată problema pierderii placului de joc, Eric este deja vrăjit de tot ce înseamnă ecran: fie el de tabletă, laptop, televizor etc.

Nu îşi mai doreşte nici faimoasele brioşe, nici bucuria alergatului alături de Ema, surioara lui: Eric este complet schimbat. Mami, Tati şi Ema vor reuşi oare să îl facă pe Eric să îşi recapete placul de joc sau dorinţa de a savura brioşe calde şi clătite cu gem de caise? Durata: aproximativ 40-45 minute. Vârsta recomandată 3-12 ani.

Duminică, de la 12:00 la 13:00, Alexandra Crăciun și micul atelier creativ aduc un moment muzical pentru cei mici iar sâmbătă, de la 11:00 la 12:00 și duminică, de la 17:00 la 19:00, în parc vine Caravana de joacă cu ateliere și multă distracție.

Workshop-uri creative, codițe colorate, tatuaje cu henna și yoga în parc

Creativii de toate vârstele pot afla secretele manufacturării la atelierele de creație, care vor avea loc la Grădina cu Artiști: slime, serigrafie, coronițe cu flori, olărit, realizare de păpuși, stickere și ciucuri dar și pictură pe ceasuri, unicorni și figurine diverse. Pe toată durata evenimentului, amatorii de podoabe deosebite pot experimente tatuaje cu henna sau codițe colorate felurite iar cei dornici de mișcare vor avea parte de sesiuni de yoga în parc, zilnic între 15:00 – 16:45.

Târg handmade, cafea delicioasă, turtă dulce și cea mai bună înghețată din oraș

Artizanii Grădinii cu Artiști vin din nou în parc cu jocuri și cărți pentru cei mici, tricouri pictate, haine pentru copii și oameni mari, decorațiuni, jucării realizate manual, accesorii din piele, ceramică, bijuterii deosebite și multe alte lucrușoare de purtat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Pofticioșii pot gusta turtă dulce delicioasă, vată pe băț de la Party Factory sau înghețată artizanală adusă de Butoiul cu înghețată iar, pentru un plus de energie, Coffee Bike pregătește cafea savuroasă.

Intrarea la Grădina cu Artiști este liberă, programul complet este disponibil pe site-ul http://gradinacuartisti.ro, iar detalii se găsesc în evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/3159706534346088.

Parteneri: Primăria Sectorului 2, Centrul Cultural Mihai Eminescu

Parteneri media: Tanănana, Itsy Bitsy, IQads, Spotmedia, Click! pentru femei, PRwave, Iqool, Revista Atelierul, goingout.ro, Catchy, acasa.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Fashion8, Munteanu, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro, CSR Media, Știri.ong, România Pozitivă

Eveniment organizat de Creative Arts și Media Events & Entertainment.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top