Now Reading
Cum ne (re)scriem povestea de viata

Cum ne (re)scriem povestea de viata

Revista Psychologies

Fundatia Calea Victoriei va invita marti, 14 ianuarie, ora 19:00 la Cum ne (re)scriem povestea de viata, atelier de analiza tranzactionala, sustinut de Anca Coman si Traian Bossenmayer.

 

Cu totii avem in noi un potential pe care nu il folosim la intreaga capacitate, din cauza deciziilor pe care le luam in copilarie ca raspuns la mediul exterior. Cu cat intelegem mai bine ce ne determina modul de a gandi, a simti si a actiona, cu atat vom putea descoperi in noi mai multe resurse neexploatate.

In acest curs, preponderent practic, ne propunem sa va oferim cateva instrumente simple cu care putem analiza de ce si cum se intampla lucrurile in viata noastra. Cu ajutorul lor ne vom putea dezvolta capacitatea de a ne intelege mai bine pe noi insine, de a interactiona cu oamenii din viata noastra si de a construi relatii autentice, bazate pe satisfacerea nevoilor noastre reale.

 

Pe parcursul celor sase module vom descoperi impreuna:

 

1.Cum sa cerem si sa oferim recunoastere noua si celor din jur?

Vom descoperi ca oferirea de recunoastere este o parte importanta a relationarii si cresterii si ca acceptarea recunoasterii de la ceilalti duce la cresterea increderii de sine si a sentimentelor pozitive. Totodata, este foarte important sa stim sa ne oferim recunoastere noua insine.

2.Cum sa ne folosim starile interioare in comunicare pentru a reduce tensiunea si a avea impact?

Aflam care sunt cele trei “feluri de a fi” din care este formata personalitatea fiecaruia dintre noi, tinand cont ca fiecare parte sau stare a eului are o componenta pozitiva si una negativa. Descifram regulile care ne pot ajuta sa comunicam eficient cu cei din jur, folosind starea eului potrivita interlocutorului si situatiei.

3.Cum sa reducem cat mai mult situatiile conflictuale din viata noastra?

Deoarece uneori nu stim cum sa ne implinim nevoile in mod pozitiv, vom cauta sa le implinim intr-un mod negativ intrand in “jocurile psihologice”. Pentru a gestiona benefic energia interioara este esential sa gasim solutii creative pentru a ne cunoaste si a ne satisface nevoile.

4.Care este stilul de lucru pe care il folosim cel mai mult?

Fiecare dintre noi are un stil propriu de lucru care influenteaza tot ceea ce facem: felul in care ne organizam munca si timpul, maniera in care interactionam cu ceilalti ori in care lucram in echipa si mai ales modul in care comunicam. Vom descoperi impreuna ca stilul nostru de lucru are multe avantaje pe care le putem utiliza in gestionarea problemelor.

5.Cum sa fim constienti de felul in care ne scriem povestea de viata si de modul in care gasirea de noi optiuni ne poate ajuta sa o rescriem?

Aparent in fiecare zi luam decizii cu impact mai mic sau mai mare intr-un mod rational, constient, analizand optiunile pe care le avem.

6.Ce am face insa diferit daca am realiza ca insasi aparitia acestor optiuni pe harta noastra tine cont de un anumit tipar propriu care lucreaza intr-un mod mai putin vizibil?

Autonomia nu presupune doar o lista de optiuni, ci si alegerea celei mai bune optiuni intr-un mod liber, care sa lase finalul povestii noastre flexibil si deschis.

Vom crea impreuna un mediu placut, dinamic, creativ si experiential, folosind exercitii, chestionare si discutii libere. Va asteptam cu drag sa va descoperiti potentialul si sa reinvatati sa va traiti viata cu energie pozitiva si bucurie.

 

 

Lector: Anca Coman, Traian Bossenmayer

Data incepere: 14 ianuarie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii la www.victoriei.ro

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top