Now Reading
Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Cu toate ne dorim să fim mai atrăgătoare și nu avem fantezii în care creștem multe pisici… Dar după toate sfaturile citite, eu nu am înțeles mare lucru.

Citește și:

Habar nu am să flirtez cum fac alte femei

Sfaturile prietenilor, oricât de bine intenționate, rămân mereu… opiniile altora despre viața ta

Aspectul fizic

Despre asta nici nu am nevoie de informații în scris. Este clar, ești frumoasă, nu ai de ce să îți faci griji despre cum ai putea fi mai atrăgătoare.

Problema este pentru noi, celelalte, care ne complimentăm între noi că suntem frumoase, dar asta, în mare parte, pentru că suntem prietene.

Rămânând realistă știu că sunt drăguță. Normală. Nu frumoasă. Deci, dacă fizic n-am cu ce… mă mai străduiesc?

 

Învață să flirtezi

În timp ce unele sunt mai volubile sau relaxate, altele suntem crispate de natură. Respectiv, eu nu îmi dau seama că un bărbat mă place decât atunci când spune explicit asta.

Din acest motiv, flirtul este un atentat jalnic din partea oricui. Și aflu că sunt două variante: ori ai o imagine de sine (prea, mult prea) bună și ai impresia că tipul care a traversat pe lângă tine tocmai s-a îndrăgostit ca-n basme (că nu are încotro la cât de cuceritoare ești), ori o imagine de sine proastă și nu crezi că cineva poate fi interesat de tine. Și totuși, nu există doar aceste extreme.

Eu nu mă cred Zâna Zorilor, dar nici sora ei mai săracă (fizic).

Totuși, dacă un bărbat petrece timp în compania mea, variantele pot fi următoarele: sunt interesantă, am simțul umorului și pot susține o conversație captivantă (deci nu se plictisește și se destinde), discutăm despre interese comune (și bărbații pot discuta diverse fără să îi bănuim de instincte animalice!), mă place pentru că sunt plăcută (și nu visează la casă, grădină sau amor nebun) sau variațiile posibile – e amabil, dă dovadă de curtoazie, este un gentleman. Încă trebuie să învăț să disting subtilitățile artei flirtului…

 

Fii veselă

Am aflat că bărbaților le plac femeile vesele, bine dispuse, surâzătoare. Au confirmat și ei. Bună descoperire, eu încercam să îi atrag cu privirea depresivă, gânduri negative și drame constante… deci am greșit. E o aberație.

Și mie îmi place să văd un tip bine dispus și vesel. Dar dacă e vesel tot timpul, aș zice că e suspect… Reușește cineva să fie vesel și surâzător mereu?

Pe bune? Chiar și atunci când nu ai bani suficienți până la salariul următor, restanțe la întreținere și de făcut spontan un raport de activitate la serviciu?

 

Ai grijă de aspectul tău exterior

Aici au dreptate sfaturile, dacă nici nu ai vreo zestre naturală impresionantă, măcar înveți să „lucrezi cu ce ai”. Prin urmare, te poți ajuta singură cu un machiaj potrivit și cu ținute care nu par recuperate din dulapul rudelor de la țară.

Și totuși… uneori chiar nu am chef să mă gătesc, mai ales dacă mă așteaptă o zi de muncă de 20 de ore, alteori nu mă simt bine fizic și nu mă pasionează decorarea personală, iar alteori e iarnă.

Când e iarnă, mă îmbrac cu tot ce am în casă și nu are decât să nu mă vadă nimeni atrăgătoare. Dacă intru în hipotermie nu cred că voi avea o nuanță mov irezistibilă pentru sexul opus.

În concluzie, sper să existe un segment masculin atras și de femei care nu aduc cu modelele Victoria s Secret, care nu râd într-o demență și nici nu par îmbrăcate de un stilist personal, care nu flirtează performant și nici nu caută atenție cu înverșunare.

Sunt însă convinsă că astfel de sfaturi pot să ofere speranțe atunci când ai o zi nasolă. Atunci când te simți nașpa și te ajută să îți citești horoscopul și să afli că nu erau aliniate Jupiter și Saturn (?!) și că dacă zâmbești de 8 ori pe minut, vei găsi partenerul potrivit.

Poate ne prind bine, dar să nu le luăm prea în serios. Pe de altă parte, dacă îți schimbă dispoziția și îți dau speranță… la cât mai multe!

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top