Now Reading
Idolii mei în viață sunt oamenii care nu se lasă doborâți de obstacole

Idolii mei în viață sunt oamenii care nu se lasă doborâți de obstacole

Avatar photo

În mod cert și astăzi avem nevoie de idoli. Un idol ar trebui să te inspire să fii mai bun. Al meu e mătușa mea bolnavă de cancer.

„Deseori, îi aud pe cei din jur (în special mai tineri) spunând cum admiră diferite personaje. Actori, cântăreți, bogații industriei IT. Creativii, vârfurile, geniile. Și chiar sunt de admirat, firește. Unii, desigur, nu toți.

Și eu aș spune Steve Jobs, dar prea-l iubește toată lumea… Totuși, ei sunt elitele, iar lumea nu e plină de elite. Da, te poți simți inspirat, dar să aspiri să fii Taylor Swift e ușor (ca să spun frumos) «prostesc».

Citește și:

Și tu poți contribui la o relație toxică atunci când te iubești pe tine prea puțin

Ce vreau de la un job? Să trăiesc decent fără compromisuri care mă frustrează îngrozitor

Nici să aspiri să fii Steve Jobs, dacă nu ai niciun talent, nu e prea fezabil. Lumea e plină de noi, ceilalți. Cei simpli, mediocri, talentați în ceea ce facem, dornici să ne depășim limitele, să reușim în ceea ce ne-am propus, să ne atingem obiectivele.

Noi suntem majoritatea. Să visezi că ești o elită nedescoperită, poate genera multă frustrare, urmată de abandon, poate chiar depresie. Cel puțin, eu așa consider. Dar am și eu idoli.

De exemplu, mătușa mea diagnosticată cu cancer de pancreas. Cea mai oribilă formă de cancer. Operată și cu multe sesiuni de chimioterapie la activ. Care glumea cu medicii înainte de operație.

Care mi-a spus să nu rămân noaptea la spital, pentru că e frig și obositor. Care a primit zeci de vizite, internată fiind, din partea prietenilor și colegilor. Pe care am fost impresionată să văd câtă lume o iubește și pe câți a ajutat.

Am descoperit-o mai mult în acele momente. Și o descopăr în fiecare zi de când s-a întors la muncă. Pentru că este educatoare și îi este dor de copiii ei.

Pentru că îmi place cât râde și cum știe să se bucure că i-am adus flori sau ciocolată. Pentru că are răbdare să asculte problemele altora. Și are mereu o vorbă bună de spus. Energie și răbdare cu nemiluita. Nu este o celebritate.

Nu este bogată și nici o răsfățată. Dar este idolul meu pentru că mi-a arătat cât de minunați pot fi oamenii simpli și câtă forță poate exista într-o mână de om. Cred că idolii ni-i găsim printre noi, dacă privim cu atenție…“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top