Now Reading
World Vision România susţine 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti

World Vision România susţine 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti

Revista Psychologies
world-vision-românia-susţine-27-de-centre-de-refugiaţi-din-bucureşti

World Vision România a oferit ajutor pentru 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti, printre care şi centrul de la Romexpo. Mii de refugiaţi care au primit adăpost în aceste centre au fost ajutaţi cu alimente, produse pentru bebeluşi, produse de igienă, lenjerii de pat, obiecte de uz personal şi alte produse maximă necesitate de la începutul crizei din Ucraina.

Cel mai mare centru de refugiaţi din România, centrul de la Romexpo, poate găzdui în prezent peste 2000 de persoane.

„În primele zile au intrat în centru în jur de 20 de oameni în centru, săptămâna trecută au fost deja sute. Oamenii caută hrană, îmbrăcăminte, produse pentru copii, precum şi siguranţă şi adăpost. Momentan, centrul nu a oferit şi cazare.   Asistenţa acordată de World Vision va ajuta mii de refugiaţi aflaţi în prezent în Bucureşti”, a declarat Cosmina Simiean, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Pe lângă centrul de la Romexpo, în adăposturile Capitală mai sunt alte 5.000 de paturi, asigurate de Centrul Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. În prezent, aproape jumătate dintre paturile adăposturilor din București, disponibile oficial pentru cazarea refugiaților, au fost ocupate.

„Este esenţial să oferim produse de maximă necesitate în aceste centre. Pe măsură ce prețurile alimentelor cresc cu procente între 8% și 22%, vor deveni mai greu accesibile pentru refugiați. Situaţia este impredictibilă şi suntem pregătiţi să ajutăm atât la vamă, cât şi în adăposturile din marile oraşe”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Ca răspuns la criza din Ucraina, World Vision își extinde răspunsul în patru țări: România, Ucraina, Georgia și Moldova.

Cu o prezență în România de peste trei decenii, echipa World Vision a reușit să răspundă crizei din Ucraina imediat după izbucnirea conflictului. Potrivit estimărilor actuale, World Vision își propune în primele șase luni să ajungă la cel puțin 200.000 de persoane în România, 250.000 în Ucraina și 20.000 în Moldova.

Despre World Vision România  

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.  

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.  

Facebook: https://www.facebook.com/WorldVisionRomania

Instagram https://www.instagram.com/worldvisionro/

Linkedin https://www.linkedin.com/company/world-vision-romania

Website https://worldvision.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top