Now Reading
Probleme cu partenerul

Probleme cu partenerul

Revista Psychologies

Sunt impreuna cu iubitul meu de 4 ani si locuim in aceeasi casa de 2 ani. Avem o viata agitata, fiecare are o cariera de care este mandru.

Ne intelegem bine, ne completam reciproc si ne iubim la nebunie. Mai ales in noptile de weekend sau de vacanta.

Imi face surprize mereu si ma simt cea mai fericita dintre femei. Si el imi spune ca sunt sufletul lui pereche, ca mai bine de atat nu putea alege.

Viata noastra intima este grozava, experimentam tot ce ne trece prin cap si ne consideram suficient de deschisi la minte ca sa nu ramanem blocati in prejudecati si tabu-uri.

A aparut de ceva vreme o mica problemuta: nici nu apucam sa ne incalzim bine si partenerul meu ajunge la final. In termeni medicali i se zice ejaculare precoce, dar nu inteleg de ce acum si de ce la el.

Are experienta, nu pot zice ca viata noastra sexuala sufera de mari episoade de pauza, ne iubim… Bineinteles ca el este cel mai dezamagit. La inceput am crezut ca este un accident, am dat vina pe oboseala, pe preludiul prea scurt etc.

Dar la cateva seri s-a intamplat din nou. Nu stiu care este problema, mi-e frica sa nu se intample si ma simt incordata de cate ori facem dragoste. El resimte tensiunea mea si imi reproseaza ca nu am incredere in el.

Ba chiar ma acuza si atunci ma infurii si eu. Nu stiu ce sa fac, ma simt usor frustrata si il inteleg si pe el, dar nu cred ca e cazul sa ma acuze pe mine.

M-am gandit din putinele cunostinte de psihanaliza pe care le am ca poate este in parte si vina mea. In ultimul an de relatie nu prea am avut orgasm. Ma gandesc ca poate, la nivel inconstient, “ma pedepsete”. ‘’

Aratandu-i ca nu ma poate satisface, i-am aratat ca nu e suficient de barbat. Si, in consecinta, a interiorizat aceasta idee aberanta. Evident ca i-am povestit, dar nu imi da credit. La el totul tine de logica, iar logica aberanta a inconstientului nu il intereseaza deloc.

L-am rugat sa mergem la un medic sau macar la un psiholog. Evident ca refuza, o ia ca o jignire personala. Il vad adesea furios pe mine si lipsit de afectiune.

Parca nu mai putem comunica la fel si nu stiu ce sa fac. Ba chiar mi-a propus o scurta pauza, sub pretextul ca are nevoie de ceva timp pentru sine. Nu stiu ce sa fac….

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top