Now Reading
Alexandru Tomescu si Madalin Voicu impreuna pe scena Salii Radio!

Alexandru Tomescu si Madalin Voicu impreuna pe scena Salii Radio!

Revista Psychologies

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Nationala Radio va invita la un concert Mozart / Beethoven, eveniment ce se va desfasura la Sala Radio sub bagheta dirijorala a lui Madalin Voicu – fiul marelui violonist Ion Voicu – si cu participarea apreciatului violonist Alexandru Tomescu, care se bucura de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cantat si Ion Voicu.

Evenimentul de la Sala Radio se va deschide cu celebra uvertura la Nunta lui Figaro, opera comica in patru acte compusa de Mozart, a carei premiera a avut loc la Viena, in 1786, libretul fiind bazat pe cunoscuta piesa de teatru cu acelasi nume semnata de Beaumarchais.

In interpretarea solistica a lui Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, veti asculta apoi Concertul nr. 3 in sol major pentru vioara si orchestra, compus de genialul Amadeus la doar 19 ani! Seara se va incheia cu Simfonia a IV-a in si bemol major, una dintre cele 9 simfonii create de Beethoven.

MADALIN VOICU s-a apropiat de domeniul muzical initial prin studiul viorii, a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale, de-a lungul timpului fiind indrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbraveanu, Hans Swarowsky.

Madalin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” si al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, fiind totodata un invitat permanent al orchestrelor de profil din tara, iar concertele sustinute in strainatate releva aprecierea de care se bucura artistul si peste hotare.

A sustinut concerte alaturi de Orchestra de camera „Bucuresti”, infiintata de catre distinsul violonist Ion Voicu, iar din anul 2001 Madalin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Stiinte, Arte si Litere.

ALEXANDRU TOMESCU a evoluat de nenumarate ori atat alaturi de Orchestra de Camera Radio, cat si alaturi de Orchestra Nationala Radio, pe scena Salii Radio, dar si peste hotare, in turnee in Europa si Asia.

Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, sustinute de Alexandru Tomescu alaturi de cele doua ansambluri, s-au materializat in inregistrari lansate de catre Editura Casa Radio.

Alexandru Tomescu a concertat in sali celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théatre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.

Turneul Stradivarius, conceput in jurul viorii de colectie pe care canta, este un eveniment anual care l-a purtat pe tanarul violonist de nenumarate ori in intreaga tara.

A interpretat cele trei mari Integrale ale repertoriului pentru vioara solo – cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cele Sase Sonate de Eugène Ysaÿe si cele Sase Sonate si Partite de Johann Sebastian Bach – turneele fiind  urmate de o lansare de DVD sau CD, produse discografice ce s-au bucurat de un mare succes.

Pasionat in egala masura de muzica de camera, Alexandru Tomescu a evoluat mai intai in Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din 2011 este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu, cu o istorie de peste 25 de ani.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top