Now Reading
Umbre de lumina la Odeon

Umbre de lumina la Odeon

Revista Psychologies

Umbre de lumina la Odeon


Teatrul Odeon face nota aparte in peisajul cultural bucurestean. Novatoare si deschisa la experimente, aceasta institutie, care ar merita un titlu de excelenta pentru programele sale, a lasat permanent creatorilor invitati spatiul acela de libertate, datator de oxigen… artistic.

A pri­vilegiat proiectele de anvergura, s-a im­plicat in actiuni cu responsa­bi­litate sociala, a sprijinit drama­turgia contem­porana si le-a dat mana libera tine­rilor regizori. A inau­gurat, cu ani in urma, cand parea un act de mare curaj, la initiativa lui Razvan Mazilu, un ciclu de spectacole de teatru-dans, cu un succes impresionant. A demonstrat ca un public numeros si de calitate se fidelizeaza cu creatii exceptionale.

Se inscrie, cu alte cuvinte, pe o orbita europeana in materie de management teatral. Ultima premiera, Umbre de lumina, e rezul­tatul fericit al unei cooperari franco-romane, pe un teritoriu de miscare si muzica, de emotie si imagine, universal ca sens. Dan­sator si coregraf de o sensibilitate romantica, Razvan Mazilu revine cu un one man show intens si nelinistitor.

Personajul sau, o fiinta bantuita de amin­tirile iubirilor fanto­matice, se zbate in plasa unui trecut pe care incearca sa-l im­blan­zeasca pentru a putea trai din nou. Ges­turile se frang, se repeta, compunand o lume vizuala demonica. Pentru aceasta creatie, Mazi­lu a coagulat in jurul sau energiile unor artisti importanti: coregraful Philippe Trehet, muzicianul Jean Jacques Schmidely, artistul video Ronan Le­gen­dre, scenografa Doina Levintza si light designerul Gregoire Deforges. O ora de gratie, ritm si poezie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top