Now Reading
Metode de invatare pe placul copiilor

Metode de invatare pe placul copiilor

Iti poti face copilul sa invete cu placere? Cum sa nu va mai certati pentru teme? Iata cateva metode de invatare pe placul copiilor.

 

Cerinte, cerinte…

Pentru a avea capacitatea de a se adapta, copiii trebuie sa dea dovada de flexibilitate, gandire critica,  creativitate, abilitati de rezolvare de probleme, comunicare, colaborare, constientizare si responsabilitate sociala.

Par dificile, dar sunt musai necesare. Si nu numai pentru scoala, ci si pentru viitorii adulti. Iata o serie de strategii care ar putea sa ii ajute pe cei mici sa achizitioneze mai usor aceste abilitati.

 

Integreaza tehnologia in procesul de invatare

Copiii si tinerii din ziua de astazi s-au nascut in epoca internetului si a tehnologiei.

Pentru a reusi sa comunice eficient cu acestia, adultii trebuie sa invete sa “vorbeasca” limba lor si sa se familiarizeze cu tehnologia care a devenit omniprezenta in viata copiilor.

Integrarea tehnologiei in procesul de invatare presupune investigarea intereselor copilului si consolidarea abilitatilor tehnologice ale acestuia, toate imbinate cu oportunitati cat mai variate de invatare.

 

Fii entuziasmata

Arata entuziasm in ceea ce priveste interesele copilului si incurajeaza-l sa exploreze subiecte care il fascineaza. Copiii au tendinta sa invete mai usor lucruri care sunt pe placul lor.

Asa ca, daca micutul tau este pasionat de un subiect anume, incurajeaza-i interesele si ajuta-l sa le dezvolte intr-o maniera in care sa poata invata ceva constructiv.

 

Sarbatoreste-i realizarile

Bucura-te alaturi de copil pentru realizarile lui, indiferent ca acestea sunt lucruri minore sau realizari marete.

Faptul ca el este rasplatit cu laude, mici atentii sau recompense o sa ii demonstreze ca efortul lui este observat, iar acest lucru o sa il determine sa continue sa invete si sa se autodepaseasca.

Ofera-i speranta si putere de a realiza si a continua sa faca lucruri importante.

 

Experientele de zi cu zi

Copiii invata foarte bine din experiente de zi cu zi, asa ca transforma-le in oportunitati de invatare din care micutul tau poate sa profite din plin.

Incurajeaza-l sa exploreze lumea din jurul lui, sa puna intrebari si sa creeze conexiuni.

 

Metode de invatare pe placul copiilor

Nu in ultimul rand, este cunoscut faptul ca, micutii invata multe lucruri prin intermediul jocului.

Cantecele educationale sau poeziile il pot ajuta pe copil sa invete si, de asemenea, ii starnesc curiozitatea si dorinta de a sti mai multe. Exista o multitudine de carti si website-uri care prezinta jocuri educationale.

Jocurile si muzica sunt o modalitate buna de a mentine interesul si concentarea unui copil. Castigul este dublu, intrucat el se va distra in timp ce invata ceva util.

Educatia este importanta, iar acestea sunt doar cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a incuraja copiii sa invete si, in acelasi timp, sa se bucure de aceasta experienta.

 

De Anamaria Alexandra Rosca, psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv comportamental

[email protected]

 

Citeste si:

Parenting: 5 frici pe care le transmitem inconstient copiilor nostri

Parenting: 3 manifestari ale copiilor care intimideaza parintii

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top