Now Reading
Află dacă ai un mic geniu acasă!

Află dacă ai un mic geniu acasă!

malvina-roșu
află-dacă-ai-un-mic-geniu-acasă

Copiii noștri fac parte din cea mai inteligentă generaţie de oameni din toate timpurile, ei sunt cea mai actualizată variantă a omenirii. Conform ultimelor studii, cifrele măsurătorilor IQ‑urilor au crescut cu câte 3 puncte la fiecare 10 ani. Potrivit statisticilor Institutului Român de Studii și Cercetări Avansate ‑ Gifted Education, în Romania, 1 din 4 copii are coeficientul de inteligenţă peste 130. Din nefericire, prea puţini copii au acces la o educaţie care să le valorifice potenţialul.

Copiii supradotaţi au capacitatea de a accesa cunoștinte prin surse multiple, să le integreze în moduri inedite și să le aplice printr‑o mulţime de variante inovatoare. Coeficienţii de inteligenţă derivă din măsurarea mai multor arii de competenţă. Cercetătorii implicaţi în acest domeniu, inclusiv David Wechsler și Howard Gardner, susţin că există tipuri diferite de inteligenţă: unii copii au un nivel egal pentru mai multe abilităţi, în timp ce alţii au aptitudini specifice cu un potenţial excepţional într‑unul sau două domenii.

Cel mai important și cel mai utilizat test internaţional de evaluare a Inteligenţei Copiilor este Scala de Inteligenţă Wechsler. Evaluează inteligenţa şi funcţiile cognitive ale copiilor și adolescenţilor. Este testul care permite să cunoașteţi în profunzime abilităţile cognitive ale copilului, printr‑un raport personalizat și aprofundat.

Bazat pe teorii recente din domeniul psihologiei cognitive, testul este susţinut de cercetări clinice şi de rezultatele analizelor factoriale; WISC‑IV oferă o măsură a funcţionării intelectuale generale (CIT), respectiv permite analiza a patru indici cognitivi:

  • indicele înţelegerii verbale,
  • indicele raţionamentului perceptiv,
  • indicele memoriei de lucru,
  • indicele vitezei de procesare.

Un copil cu o inteligenţă emoţională dezvoltată și cu abilităţi cognitive dezvoltate este un copil care va reuși să se descurce în majoritatea situaţiilor cu care se confruntă. Cu alte cuvinte, va deţine uneltele necesare pentru a depăși obstacole și a deveni, în timp, un adult responsabil, independent și echilibrat. Autocunoașterea, concentrarea, capacitatea de a lua decizii, imaginaţia, motivarea, tenacitatea, memoria și creativitatea sunt abilităţi de bază necesare tuturor pentru a pune în valoare propriul potenţial.

Vrei să afli dacă ai un mic geniu acasă?

Îţi dorești să îmbunătăţești abilităţile copilului tău?

Îţi propun cel mai bun test ‑ Wechsler Intelligence Scale For Children (ediţia a patra). Testul Wechsler Intelligence Scale For Children ne arată punctele forte și punctele slabe ale intelectului copiilor și adolescenţilor și ne prezintă o perspectivă asupra abilităţilor și potenţialului cognitiv pe care aceștia îl au. De asemenea, testul este utilizat frecvent, atât pentru a diagnostica tulburările de învăţare, cum ar fi ADD sau ADHD, cât și pentru a determina capacităţile cognitive ale copiilor supradotaţi.

Testul se adresează copiilor și adolescenţilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani și 11 luni, este avizat de Colegiul Psihologilor din România și validat pentru populaţia României. Procesul de testare durează 2h și generează un raport complex care vă va oferi ulterior posibilitatea de a dezvolta abilităţile psiho‑emoţionale ale copilului dumneavoastră.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top