Now Reading
Rețeta unui viitor de succes pentru copilul tău

Rețeta unui viitor de succes pentru copilul tău

rețeta-unui-viitor-de-succes-pentru-copilul-tău

Ți se întâmplă frecvent să îți surprinzi copilul neștiind cum să își gestioneze emoțiile, comunicând deficitar sau fiind dezorientat în privința viitorului și nu îți este clar cum îl poți ajuta?

Ei bine, primul pas presupune să accepți că această situație este cât se poate de firească și naturală în perioada adolescenței și nu trebuie să îl acuzi sau să pui presiune pe copil. Numărul celor care își dau seama încă de mici care le sunt pasiunile și înclinațiile profesionale este tot mai mic în ultimii ani, însă aceasta nu este o problemă care nu poate fi rezolvată.

Următorul pas este să înțelegi că nu te poți baza doar pe școală pentru conturarea viitorului adolescentului tău, ci ar trebui să îl încurajezi să profite și de oportunitățile de educație non-formală deoarece acestea îl pun mult mai bine în contact cu propriile emoții, îi provoacă abilitățile de comunicare și îl expun unor informații și situații care să îl ajute să se cunoască mai eficient și să își perfecționeze calitățile.

În prezent, implicarea tinerilor în programe de educație extra-școlară nu mai este un lux, ci o formă de îngrijire emoțională și mentală. Prin implicarea în activități de învățare extra-școlare, adolescenții au acces la un mediu experimental sigur, unde pot încerca, greși și repeta de câte ori este nevoie orice abilitate necesară pentru a relaționa mai bine cu cei din jur, pentru a explora paleta emoțiilor și modurile favorabile de a reacționa la acestea, pentru a-și antrena istețimea și a planta semințele anumitor calități profesionale și, mai ales, pentru a-și descoperi punctele forte și pasiunile.

În acest sens, InstantEvents a creat Soft Skills Boot Camp, o tabără de dezvoltare personală dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, dornici să experimenteze și să își provoace temerile. Tabăra acoperă cinci tematici distincte, gândite să antreneze fiecare mușchi al minții copiilor, să îi responsabilizeze și să le stârnească apetitul pentru dezvoltare.

Cele cinci domenii abordate sunt: Antreprenoriatul, Sustenabilitatea, Primul ajutor, Echitația și Hiking & Lucru în echipă & Creativitate. Toate acestea au fost alese cu gândul la viitor, fiind menite să plaseze adolescenții în contexte de viață diferite, unde să învețe să își folosească atât aptitudinile intelectuale, sociale și profesionale, cât și pe cele de coordonare fizică.

Training-urile de Antreprenoriat și Sustenabilitate vizează stimularea interesului tinerilor pentru un stil de viață modern, adaptat tendințelor actuale din piața muncii și din societate, în timp ce atelierul de Prim ajutor îi învață să fie prudenți și să acționeze adecvat atunci când se rănesc sau surprind pe cineva care a suferit un accident.

Pe parcursul sesiunilor de Echitație, Hiking, Lucru în echipă și Creativitate, adolescenții vor lăsa deoparte telefoanele mobile pentru câteva ore de activități în aer liber și se vor convinge că jungla de betoane nu este singurul loc unde se pot distra pe cinste, natura fiind mult mai ofertantă în această privință. Totodată, aceștia vor învăța să comunice eficient și să coopereze cu colegii lor, vor descoperi ce rol li se potrivește cel mai bine într-o echipă (lider sau executant), își vor folosi creativitatea pentru a duce la bun sfârșit anumite obiective și își vor îmblânzi temerile în cadrul orelor de echitație.

La finalul taberei, organizatorii vor încheia activitatea cum se cuvine printr-un concurs de Treasure Hunt, conceput special să testeze aptitudinile dobândite de-a lungul zilelor de învățare. Astfel, pentru a ajunge primii la destinație și pentru a pune mâna pe comoară, participanții vor trebui să dea dovadă de atenție la detalii, calități de comunicare și colaborare cu coechipierii lor, buna gestionare a timpului, capacitatea de a conecta detaliile primite astfel încât să se orienteze în direcția corectă a comorii și multe altele.

Soft Skills Boot Camp va avea loc în perioada 21-26 august 2022 în județul Sibiu (Complex turistic Brândușa, Avrig), iar detaliile despre prețuri și înscriere pot fi regăsite pe site-ul instantevents.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top