Now Reading
Whatifany dă startul înscrierilor pentru prima ediție

Whatifany dă startul înscrierilor pentru prima ediție

Revista Psychologies
whatifany-dă-startul-înscrierilor-pentru-prima-ediție

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

Pentru a aplica pentru unul dintre cele 30 de locuri disponibile la această ediție, adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt invitați să completeze mini-interviul online, disponibil pe platforma programului: https://whatifany.ro/start/. Aplicanților care nu vor fi selectați la prima ediție li se va oferi șansa de a rămâne parte din comunitate, pentru a avea acces nelimitat la webinariile susținute de specialiști invitați și de studenți români înscriși la universitățile din întreaga lume. Cu ajutorul lor, liceeni vor afla detalii despre experiența de studiu din afara țării, înainte de a lua o decizie privind viitorul lor universitar și profesional. 

Cele trei module propuse liceenilor în cadrul programului Whatifany explorează domenii de lucru în care networking-ul reprezintă o componentă esențială. Pentru a le facilita integrarea într-o rețea de profesioniști, prima etapă le va oferi participanților cinci întâlniri cu experți din domeniile pentru care și-au manifestat interesul la momentul înscrierii. Descoperind cinci perspective diferite asupra aceluiași sector, împărtășite de cinci mentori cu specializări distincte, liceeni vor dobândi o imagine mai clară despre posibilitățile de integrare profesională și despre modul în care funcționează industriile. 

În cea de-a doua etapă, cea practică, participanții vor fi „adoptați” de echipele companiilor și ONG-urilor partenere și își vor putea utiliza skill-urile pentru a face primii pași în viața lor profesională. Cu această ocazie, se vor familiariza cu termeni specifici industriei, vor înțelege workflow-ul unei echipe, vor interacționa cu alți profesioniști din domeniu și vor descoperi în mod individual realitatea din teren.

„De ce am acceptat să fiu mentor? De bucurie că am fost invitată de oameni tineri cu care îmi place enorm să îmi petrec timpul și să împart resurse. Tineri cu care simt ca fac un schimb onest de idei, cu care exersez jocul social, dar mai ales emoțional, la un nou nivel.”, subliniază Adela Vîrgolici, creative director & new business manager Cross-Country Farm și unul dintre mentorii pe care liceenii îi vor cunoaște în cadrul modulului Entrepreneurship. Printre fondatorii programului se numără profesioniști din domeniul comunicării, manageri culturali și tineri antreprenori, determinați să își aducă întreaga expertiză în dezvoltarea unor produse educaționale care să asigure calitatea profesională în viitorul industriilor în care activează.

„Comunitățile și mentoratul sunt o piatră de temelie în dezvoltarea armonioasă a unui tânăr, un viitor profesionist, un viitor adult asumat. Orice demers în acesta direcție este de sprijinit și încurajat. Ghidajul mentorilor și susținerea grupului îți dau o forță incredibilă. Am descoperit asta participând și organizând un festival de arte la Alexandria, un loc unde nimeni nu vedea posibil așa ceva, o provocare câștigată. Aștept cu nerăbdare să descopăr comunitatea Whatifany, să creștem resursele la care tinerii pot avea acces.”, declară Liviu Romanescu, unul dintre actorii fondatori ai companiei Wanner Collective și director al Festivalului național de teatru tânăr Ideo Ideis. Participanții îi vor afla povestea pe parcursul modulului Arts&Culture.

„Am primit cu emoție invitația inițiatorilor Whatifany de a mă alătura mentorilor primei ediții a proiectului. O emoție complexă, amestecată cu entuziasmul generat de faptul că pot împărtăși direct experiența mea celor care au nevoie de ea într-o etapă importantă de formare a vieții lor, recunoștință față de inițiatori că mă văd nu doar un bun profesionist, ci și un model, și bucurie că un astfel de proiect se lansează în România, cu mine printre „pionierii” săi. E acel proiect care mi-ar fi plăcut mult să existe când aveam eu 18 ani, care aș fi avut nevoie să existe. Prima ediție va fi o mare provocare pentru mine, pentru că mă găsește în dublu-rol, de comunicator oficial al proiectului, dar și de mentor în cadrul modulului de Media & Communication, dar aștept cu nerăbdare să o înfrunt.” – adaugă Laura Ducu, expert în comunicare culturală.

Lista profesioniștilor care au acceptat propunerea de a deveni mentori în programul Whatifany este completată de regizorii Andrei și Andreea Grosu, fondatori unteatru, Laura Eremia – fondatoarea Loca – Guiltfree Restaurant & Sweets, producătoarea de film Carla Fotea, Alex Bohariuc – Digital Expert sau Dragoș Gurăroșie – organizatorul BurgerFest și Appetito Italian Food Festival.

Mai multe detalii despre program și informații despre cele trei module sunt disponibile pe whatifany.ro.  

Ne puteți urmări pe:

ideoideis.ro/festivalul | FB: ideoideis | Instagram: @ideoideis

Whatifany este un demers educational inițiat de Asociația A-Maze me. 

Parteneri media: TĂNĂNANA, Radio România Cultural, DoR, IQAds, Psychologies, Zile și Nopți, VICE, Mindcraftstories, Kreatoria, Modern Dads, Intuitext, SuntPărinte, Agerio, Sfatul Părinților, Coverstories, IQool, Metropotam

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top