Now Reading
Reiki: spiritualitate si energia vietii

Reiki: spiritualitate si energia vietii

Revista Psychologies

Ce ne puteti spune despre dumneavoastra, despre experienta cu Reiki si cine v-a pregatit?

Sunt Fokke Brink si m-am nascut in Olanda, in 1945. Am lucrat in diferite domenii cum ar fi: politie, asistent social, formator in domeniul educatiei, psihoterapeut, hipnoterapeut si past life therapy.

Am intalnit Reiki in 1984 si am inceput sa predau in 1987, dupa ce am fost initiat ca si Maestru de catre Phyllis Lei Furumoto, nepoata lui Hawayo Takata (primul Maestru de Reiki care a predat in afara Japoniei).

In dorinta de a aprofunda studiul acestei practici, am studiat apoi Reiki in Japonia ceea ce mi-a permis sa descopar radacinile si sensurile profunde ale acestei discipline.

In Oomoto, Kameoka, Japonia, am studiat artele traditionale japoneze cum ar fi: teatru Noh, ceremonia ceaiului, Aikido, caligrafia, ceramica, Ikebana si sculptarea traditionala a sigiliilor personale.

Am studiat caligrafia cu Venerabilul Staret Eido in Manastirea Zen „Dai Bosatsu”. Sunt specializat in sculptarea traditionala a sigiliilor japoneze pentru Maestrii si alti practicanti de Reiki.

Am fost membru activ al Reiki Alliance timp de 20 de ani si sunt co-creatorul Programului Educational dedicat Maestrilor Reiki. De asemenea sunt membru fondator al organizatiei profesionale a Maestrilor de Reiki din Germania – „ProReiki”.
 

Cum ati interpreta cuvantul „Reiki”?

„Rei” este descrierea japoneza pentru ceea ce unii numesc Forta Universala, crestinii identifica drept Sfantul Duh, indienii numesc Prana etc. „Ki” este descrierea, in modul japonez de a scrie, a Energiei Vietii.

Impreuna, Rei-Ki inseamna: Forta Transcendenta, Spiritul unei Fiinte, Suflet. Aceasta este considerata a fi Puterea care a creat si sustine Universul in armonie cu Forta ta de viata.

Numele de „Reiki” este folosit pentru o disciplina de vindecare din Japonia. In cadrul acesteia, prin intermediul unui practicant Reiki, se realizeaza o conexiune intre Energia de sustinere a vietii din Univers si persoana, fiinta care are nevoie de aceasta pentru a se relaxa, armoniza sau recupera.

Ce se intampla intr-o sesiune Reiki?

Beneficiarul dispus sa primeasca Reiki „va atrage” Reiki prin intermediul mainilor celui cu care impartaseste Reiki. Astfel, ambele persoane implicate „primesc” Reiki iar Energia Universala se va manifesta in functie de nevoile fiecaruia.

De exemplu: echilibrarea organelor, astfel incat acestea sa-si faca din nou treaba in mod corespunzator; calmarea spiritului, limpezirea mintii, redobandirea unei stari de relaxare.

Cele mai bune rezultate vin dupa mai multe sesiuni, una dupa alta, iar acestea conduc la experimentarea iubirii si calmului.

In alte tari, Reiki a deveni popular in cadrul sistemului medical. Ce rol credeti ca joaca Reiki in sistemul medical alopat?

Eu inteleg Reiki drept o disciplina spirituala si un mod de viata si deci nu consider ca este doar un act de vindecare fizica. Exista multe rezultate fizice si acestea apar deseori insa acest lucru se datoreaza transformarii interioare a persoanei ce „primeste” Reiki.

Aceasta transformare interioara este posibila si datorita Preceptelor Reiki pe care le onoram si pe care le practicam in fiecare zi. Tratarea corpului este o parte iar vindecarea spiritului este o alta parte. Impreuna sunt Reiki.

In spitalele medicale alopate vin oameni care cauta ceva diferit de spiritualitate iar un spital este centrat pe latura fiziologica si functionala. Dar ar fi minunat daca tot personalul spitalului ar practica Reiki, astfel incat acestia sa poata relationa si interveni in modul cel mai eficient si uman cu pacientii. Daca personalul medical practica Reiki, pacientii primesc automat aceasta energie minunata.

Care este diferenta dintre psihoterapie si practica Reiki?

Psihoterapia este o terapie iar Reiki NU este o terapie. Reiki este o impartasire a energiei de viata, este un mod de a fi armonios in viata. Acest lucru poate functiona ca o terapie si poate ajuta multe persoane, dar aceasta nu este o terapie in sine.

In Reiki nu exista nici un diagnostic, nu exista nici o terapie, in Reiki ai incredere in Univers si in Calea vietii tale.
Vei invata sa faci ceea ce ai de facut in aceasta viata. Aceasta este ceea ce Reiki sustine: sa fi total, in aici si acum, asa cum esti!
 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top