Now Reading
Spiritualitatea și banii

Spiritualitatea și banii

adina-ene
spiritualitatea-și-banii

Eu sunt un om spiritual – o spune ce care meditează zilnic, o spune și cel care trage cu foc din whisky și pipă în club. O spun oameni diferiți cu alegeri diferite. O spune și cine a citit o carte de dezvoltare personală și cine a citit 3 biblioteci.

Hai să analizăm împreună cum stau lucrurile de fapt: Ești spiritual că e o modă sau e o chemare profundă a sufletului tău? Dă bine în lume sau lumea ta interioară nu există fără spiritualitate? Cât te ocupi de corpul tău fizic? Cât te ocupi de sufletul tău, de energia ta?

Analizează faptele tale. Analizează intențiile tale știute doar de tine cu adevărat. Vorbele tale rănesc sau binecuvântează, aduc speranța sau îngrijorează, taie în carne vie sau bandajează cu iubire și blândețe? Oricum ai ales să fii până acum, judecata de sine și autocritica rămân nocive. Important să ne mințim cât mai puțin, să ne observăm cu cât mai multă claritate, să recunoaștem cine suntem, ce dorim, să fim în echilibru, să trăim în pace mai ales cu sine.

În perioadele de sărbători ale luminii este aglomerație mare la unghii, sprâncene, coafor. Super! Deci mă prețuiesc și în înfățişarea corpului meu investesc. Doar că sunt ființă conștientă că mai am și corp pe interior, adică sunt atent/ă la ce și cât mănânc. Știu că eu am suflet, ceilalți au suflet și îmi amintesc că suntem, de fapt, energie. Am fost la biserică să mă împărțășesc – bifat sau nebifat.

Dar ce fac și ce aleg zi de zi să fiu cu sufletul împăcat? Cât creez în ființa mea un lăcaș al luminii, iubirii, nonjudecății, susținerii față de sine, față de viață, față de semeni? Cât % din banii mei și acțiunile mele sprijină cauze nobile în mod constant – de la a oferi o masă caldă cuiva până la voluntariat, donații la orfelinate, spitale, centre de îngrijire oameni și animale? Cât sunt de empatic, cât ajut versus cât refuz să văd durerea ori lipsurile ori căderile celor din jur? Cât contribui la mai bine în jurul meu? Când oferi ceva cuiva și îl bârfești sau desconsideri sau spui „săracul de el”, „ce prost e ăsta” în traducere liberă „fără mine nu poate” aduci dizarmonie creației. Deci nu se pune ca ajutor.

Cât învestești în cunoaștere, autocunoaștere, vindecare sufletească, echilibrare emoțională? Cât investești în altceva? Din ce spectru este? Ce îți aduce acestă investiție pe termen scurt și pe termen lung? Investiția în dezvoltarea personală este clar o investiție cu beneficii atât imediate, cât și pentru totdeauna. Ce construiești în interiorul tău nu îți va putea lua nimeni. Despre ce obișnuiești să spui că e prea scump sau nu ai bani pentru? Aceasta îți semnalează pe ce nu pui mare preț, ce nu este cel mai important ori prioritar pentru tine.

Dacă îți spui că îți dorești, dar nu reușești din punct de vedere financiar:

  • Fie nu îți dorești suficient de mult, nu e dorință arzătoare, poate nici măcar nu e obiectivul tău, ci al altcuiva pentru tine,
  • Fie ai alte priorități, deci consideri mai important altceva,
  • Fie ai de schimbat convingeri limitative cu privire la bani, la persoana ta – ce meriți, ce poți, etc. și gânduri care se bat cap în cap „oamenii spirituali nu au bani”, „dacă eu cred în Dumnezeu de ce nu am bani”, „Dumnezeu nu mă lasă la greu”,
  • Fie ai de făcut o analiză rațională cu pix și foaie cu privire la cheltuieli, să observi unde ești, ce te aduce în această situație, să îți stabilești unde vrei să ajungi, ce este necesar să schimbi ca perspective ori ca mod de punere în practică, să gestionezi finanțele și timpul vieții tale diferit, mai eficient sau poate să îți crești veniturile. Da, se poate. Eu pot, tu poți, noi putem.

Doar dorește-ți, prioritizează, dă-ți voie, fii o persoană hotărâtă. Armonizează mintea cu sufletul cu corpul. De sufletul și de psihicul tău depind realitatea ta, sănătatea ta fizică, emoțională, relațională. Fără sănătate fizică la revedere alte obiective. Fără sănătate relațională și echilibru emoțional la revedere împlinire și bucurie.

Suntem ființe sociale, așa că este firesc să cautăm și să ne hrănim din interacțiunile interumane. Când suntem bine pe interior, raporturile cu ceilalți ne îmbogățesc. Când încă mai avem de vindecat, ceilalți ne găsesc butoanele dureroase și nu se sfiesc să le apese. Oamenii cu relații profunde, sănătoase și cu sufletul împăcat au o viață de calitate.

În sesiunile de coaching dobândești claritatea, motivația de care ai nevoie, te transformi dintr-o bărcuță în derivă într-un vapor cu hărți, cârmă, îți stabilești obiectivele în acord cu propriile valori plus planul de acțiune. În sesiunile de terapie îți vindeci sufletul, primești lumina în cotloanele până atunci întunecate ale minții și sufletului.

Sărbători cu bucurie, om minunat, care eşti spirit, suflet, corp, mental și de toate acestea te ocupi, le vezi, le iei în seamă și investești cu bucurie în tine!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top