Now Reading
Vision board sau cum folosim în mod conștient gândirea magică

Vision board sau cum folosim în mod conștient gândirea magică

jeanina-cîrstoiu
vision-board-sau-cum-folosim-în-mod-conștient-gândirea-magică

Cei de acum o generație – două își amintesc, poate, o scenă din ,,The Secret”: John Assaraf arătându-i fiului său harta viziunii realizată cu vreo cinci ani în urmă și realizând că tocmai se mutase în casa visurilor sale. Și, de asemenea, își amintesc entuziasmul nebun legat în acea perioadă de legea atracției. Prinși de vraja filmului,
redeveneam copii, sperând că dorința intensă e suficientă pentru materializarea ei… ajutată eventual de o hartă a viziunii.

Desigur, legea atracției funcționează după principiul ,,Dumnezeu dă, dar în traistă nu-ți bagă”. Așa că dorința intensă capătă șanse de materializare cu atât mai mari, cu cât crește mobilizarea noastră de a transforma dorința în obiectiv și apoi de a acționa pentru îndeplinirea lui.

Harta viziunii funcționează ca un instrument în sprijinul minții noastre conștiente și inconștiente.

Pentru cei care nu au experimentat lucrul sau joaca cu acest instrument, harta viziunii este un colaj de imagini, texte, afirmații legate de un vis, o dorință, un obiectiv sau mai multe. Avem nevoie de imagini și fotografii care să exprime cât mai fidel ceea ce ne dorim și vom alege reviste potrivite din care să decupăm. Imaginile le decupăm și le lipim pe o coală mare de hârtie sau pe un panou de carton de mărimea dorinței. Vom stabili de la început dacă harta se centrează pe o temă anume sau va reprezenta întreaga noastră viață dorită. Apoi completăm (cu cuvinte decupate din titluri, de pildă), desenăm (simboluri, semne), scriem, personalizăm.

Citește articolul integral în Ediția Specială Psychologies, IUNIE 2020: Ce spui în loc de stres?.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top