Now Reading
Ce face un psihoterapeut online și cum te ajută aceste servicii?

Ce face un psihoterapeut online și cum te ajută aceste servicii?

Revista Psychologies
ce-face-un-psihoterapeut-online-și-cum-te-ajută-aceste-servicii

Programarea internă a fiecărei persoane suferă modificări generate de mediul de viaţă incert şi necesitatea permanentă de adaptare la o nouă formă pe care nu avem cum să o cunoaştem. Aceste schimbări pot avea o serie de urmări asupra stării emoţionale a fiecăruia, prin expunere la fluctuaţii percepute prin griji, nesiguranţă, anxietate, frică, nefericire şi aşa mai departe. Indiferent cât de mult doreşti să ţii sub control aceste manifestări ale propriului organism, ele te seacă de puteri şi nu mai reuşeşti să vezi clar realitatea înconjurătoare. Ataşamentele şi fricile formează un ecran între noi şi realitatea schimbătoare, iar imaginea tulbure care se conturează în mintea noastră ne plasează în sfera de a căuta ajutor de specialitate. 

 Cum te poate ajuta un psihoterapeut online

Un psihoterapeut are cunoştinţă de specialitate privind aplicabilitatea unor terapii de ajustare şi înlăturare a simptomatologiei ce conferă suferinţă unei persoane. Prin metodele clinice şi modul de abordare urmăresc să limiteze cadrul suferinţelor până la vindecare completă. Adesea, procesul parcurs de psihoterapeut îmbină o serie de intervenţii experimentale pentru a se plia pe necesităţile clientului şi a-l ajuta să reintre în starea de echilibru.

 Intervenţia psihoterapeutică

Apelăm la suport de specialitate ghidaţi de anumite stări şi manifestări ale acestora. Astfel, neliniştea, tulburări ale somnului, îngrijorări incontrolabile, dificultăţi de concentrare, confuzie în gânduri şi instalarea unei slăbiciuni sunt încărcări emoţionale care necesită observaţie aplicativă până la eliminare. Intervenţia poate fi centrată pe:

– grupuri de persoane unde individul este plasat într-un grup de terapie care prezintă simptomatologie apropiată;

–  un singur individ, cadrul de terapie fiind unul intim şi mai special;

– grupuri familiare care urmăresc, de regulă, rezolvarea unei probleme degenerative interne, survenită între membrii acesteia.

Conectarea cu sfera emoţională în online

Un psihoterapeut online poate mai greu să creeze un spaţiu adecvat de terapie. Evaluarea clinică, urmărirea şi rezultatele necesită un cadru adaptabil şi o atitudine de acceptare din partea tuturor celor implicaţi. Varietatea de abordări în psihoterapie face ca procesul de terapie să îmbrace un context mai cuprinzător, pentru a identifica exact ceea ce avem nevoie pacientul. Comunicarea cu un psiholog online poate prezenta şi avantajul că omul nu se mai deplasează din confortul casei, cadrul creat fiind unul mai familiar iar răspunsul la procesul de terapie mai uşor de îndrumat.

 Beneficiile comunicării cu un psihoterapeut

O discuţie cu un psihoterapeut prin şedinţă online necesită conectare la o sursă de interacţiune agreată, urmărind încadrarea în timp ca pentru o şedinţă la cabinet şi plata aferentă acesteia. Ca procedură, se schimbă decât forma de comunicare şi intervenţia directă. Între psihoterapeut şi client se creează o legătură de tip cauză-efect, în care o persoană ajută, prin ritual de specialitate, o altă persoană să atingă parametrii mentali adaptativi pentru mediul de vieţuire echilibrat. Bunul demers al procesului terapeutic este generat de deschiderea individului faţă de psihoterapeut, încrederea şi încărcătura emoţională înnoită prin soluţii de autocontrol. Prin natura conflictului interior identificat de psihoterapeut, individul este încurajat să manifeste eliberare prin sute de orientări în psihoterapie, până când se ajunge la înţelegerea, acceptarea şi adaptarea la schimbarea imprimată de factorul care a declanşat afecţiunea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top