Now Reading
Harta personală Almuza

Harta personală Almuza

delia-apostol-hanzelik3
harta-personală-almuza

Am aflat de curând despre această hartă și despre posibilitatea de a calcula, pornind de la data de naștere, o sumă de tipare mentale și emoționale moștenite de la fiecare dintre părinți, tipare pe care dacă nu ajungem să le vedem conștient, să le înțelegem și să le integrăm, ne fac să perpetuăm greșelile predecesorilor noștri, fără să ajungem să rezolvăm, să ușurăm bagajul cu care ne-a trimis în viață neamul nostru de moși-strămoși.

Așa cum v-am obișnuit, înainte de a vă spune o poveste, de a vă explica beneficiile unei terapii sau valoarea unui proces de coaching sau mentoring, îl testez în avans sau îl aplic pe mine, pentru ca propria experiență să fie ghidul meu în scrierea textului și recomandarea să fie autentică.

Din start vreau să vă spun că lucrul cu propria persoană nu se termină niciodată. Ne dezvoltăm personal zi după zi și fiecare terapie, fiecare ședință, conversație, întâlnire, schimb de idei și energie, este un prilej de creștere, de integrare a unor informații sau un moment de revelație profundă. Așa a fost și harta mea Almuza, care mi-a pus pe tavă, în centru, tiparul rebelului. Nu avem loc aici să povestim despre el – rebelul din mine, dar îi voi da o voce cu altă ocazie.

Stau de vorbă cu Laura Truța – mentor transformațional în cadrul Restart Zone despre instrumentul de Dezvoltare personală – harta Almuza.

Psychologies: Cum ai ajuns la această hartă personală?

Laura Truța: Experiența acumulată în cei peste 20 de ani de lucru în mediul de business, dar și de căutări, de lucru cu propria persoană, cele peste 1700 de ore de coaching și mentoring livrate, m-au ajutat să înțeleg oamenii care caută îndrumare obiectivă, suport în transformarea lor și să le vin în întâmpinare.

Pentru mine, să vin alături de ei pe calea transformării înseamnă să le pun la dispoziție instrumente și să-i susțin în călătoria spre echilibru și starea de bine specifică lor. Harta personală sau Almuza, cum o numește Yuri Vârlan, cel care a adus acest sistem în România, este un astfel de instrument de lucru.

Ce este harta personală sau Almuza?

L. T.: Almuza este un sistem care pleacă de la data de naștere și ajunge la o reprezentare grafică a unor numere, cu o anumită semnificație pentru fiecare persoană. Utilizează 22 de numere care, în funcție de poziția și gruparea lor în acea reprezentare grafică, dezvăluie anumite informații legate de programele mentale și de comportament care ne guvernează viața. Almuza este un instrument real, rapid și precis de autocunoaștere.

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top