Now Reading
Pentru cele 145 de minute

Pentru cele 145 de minute

izabella-cete
pentru-cele-145-de-minute

Recent am citit undeva că un om petrece aproximativ 145 de minute zilnic pe rețelele de socializare. Adevărul este că industria online, mai ales de modă, beauty și lifestyle, a crescut foarte mult în ultima perioadă, chiar și în România. Acolo putem vedea imagini frumoase, fantastice, exuberante, dar nerealiste.

Online-ul este spațiul în care ne refugiem în pauze, atunci când vrem să ne relaxăm sau când nu găsim altceva mai bun de făcut. Și evident, acest spațiu poate să aibă un impact mai puțin pozitiv asupra noastră. Timpul mediu, cele 145 de minute, este unul suficient, cât să ne bulverseze credințele anterioare.

Într-adevăr social media are și partea lui de utilitate, însă viețile fabuloase și greu de atins pentru mulți, sunt prezentate foarte des. Social media are 3,78 de miliarde de utilizatori și acest număr va fi în creștere în viitor. Este clar că influențează viața oamenilor.

După cele 145 de minute petrecute zilnic pe social media, apar îndoielile asupra propriei persoane. Oamenii își pun la îndoială propriile capacități, ceea ce este un lucru bun până la un punct. Însă se trece foarte des în partea cealaltă, unde scade încrederea în sine și stima de sine.

Pentru că aici apar comparațiile! Ne comparăm cu acea imagine nerealistă și supraeditată. Nu ne gândim că nici măcar persoana din imagine nu seamănă cu ea în realitate.

Această comparație aduce frustrare și de multe ori depresie profundă. Social media nu va dispărea, din contră, acesta va crește exponențial în următorii chiar doi ani. Așadar, contează foarte mult la cine ne uităm, pe cine ascultăm, pe cine admirăm și ce valori transmit aceștia.

O curățenie din când în când, pe profilul de social media este foarte importantă. Eu fac curățenie generală la sfârșitul fiecărui an. Pe lângă asta este și mai important să ne îndreptăm atenția către bibliotecă în același timp.

Cărțile ajută foarte mult la întărirea propriei imagini, inversul rețelelor de socializare. Momentele petrecute noi cu noi, fără ecrane, pot fi cele care ne aduc cea mai bună relaxare. Nu mă înțelege greșit, nu sunt contra social media! Însă echilibrul este cel mai sănătos obicei.

„Respectă-ți unicitatea și renunță la comparație. Comparația e vinovatul. Odată ce compari, urmezi o cale trasată de altcineva. Nu te compara cu nimeni – nimeni nu e ca tine, nici tu nu ești ca alții. Lasă-i în pace pe alții și bucură-te de ceea ce ești tu.” Osho

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top