Now Reading
Programul de Formare in Terapii Transpersonale – ForTT

Programul de Formare in Terapii Transpersonale – ForTT

Revista Psychologies

Programul de Formare in Terapii Transpersonale va incepe la sfarsitul acestui an. Inscrierile incep la 1 septembrie si dureaza pana pe 9 octombrie.

Va fi un curs complex, experiential si teoretic, orientat catre dezvoltare personala, spiritualitate si cercetare a starilor de constiinta extinsa. Beneficiind de participarea unor terapeuti de anvergura europeana precum Vitor Rodrigues, Dr. Pier Luigi Lattuada, Mark Seelig, Monique Tiberghien, Gennady Breve, Pierre Janin si altii. Programul ForTT va explora tehnici de respiratie, de lucru cu chakrele, tehnici shamanice, ritualuri si dimensiunea terapeutica a acestora.

Programul de formare a fost creat pentru a raspunde unei cereri crescinde de formare pentru psihoterapeutii care recunosc dimensiunea spirituala a fiintei umane si integrarea intr-un demers psihoterapeutic a starilor de constiinta extinsa si a metodelor transpersonale.

Finalitatea programului este in primul rand dezvoltarea personala orientata catre spiritualitate si cercetare in domeniul constiintei. Astfel, el este destinat oricarei persoane interesate de aceasta abordare a dezvoltarii personale dar, mai ales profesionistilor din domeniul insotirii psihologice si spirituale. Este un instrument destinat acelora care cred ca drumul catre realitatile interioare este un drum catre ceilalti. Ca reasezarea relatiei cu sine conduce la reasezarea relatiei cu universul in care traiesc. Si, mai ales, ca aceasta reasezare are o compenenta terapeutica majora.

Detalii despre Programul ForTT puteti obtine deocamdata de la sediul ATT prin Alina Grama – 0731.014.258 si Dana Tiribegea – 0728132266 si, din luna Septembrie, puteti accesa noul site ATT, www.transpersonal.ro.

Elena Francisc si Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT)
impreuna cu
Asociatia de Educatie Prenatala din Romania (AEPRo)
prezinta conferinta

Nasterea naturala

“Un punct de cotitura in istoria nasterii si in istoria umanitatii”

sustinuta de renumitul obstetrician francez, Dr. Michel Odent, in cadrul programului de educatie prenatala naturala.

22 – 24 septembrie 2009
Aula Mare a Patriarhiei Romane

In deschiderea conferintei vor fi lansate cartile :

  • Cezariana. Care este viitorul unei umanitati nascute prin cezariana?
  • Functiile Orgasmului. Caile spre transcendenta

in prezenta autorului, Dr.Michel Odent

Serile ATTeXperiment-Septembrie:

Serile Lunii pline – Redescoperirea feminitatii I

Vineri, 4 Septembie 2009, Bucuresti, orele 18.30
Psihoterapeut: Elena Francisc

Traim intr-o lume dominata de valori masculine, in care agresivitatea, egoismul, competitia nemiloasa au condus la dezechilibru manifestat in toate planurile. In aceasta lume a luptei, chiar si noi, femeile, uitam uneori puterea adevaratei feminitati. Atributele acesteia, blandetea, ingaduinta, puterea de a ierta, deschiderea si bunatatea au ajuns sa fie puse la zid ca fiind semne ale slabiciunii si ale neputintei.

Serile Lunii Pline sunt seri ale intoarcerii la feminitate, la intelepciunea blanda a Mamei Pamant, Pacha Mama, sunt seri in care vom recupera ceea ceea e este al nostru, acea jumatate fara de care nu mai suntem intregi. Vom redescoperi puterea sensibilitatii si a intelepciunii inimii asa cum au facut-o femeile in intreaga istorie a umanitatii. Vom redescoperi puterea comunitatii feminine intr-un spatiu in care nu mai este nevoie sa parem altceva decat suntem.

Recuperandu-ne feminitatea, contribuim la recuperarea feminitatii intregii umanitati si la vindecarea ranilor sale inainte de a fi prea tarziu. O revolutie a constiintei este pe cale sa se produca, iar noi suntem parte din ea.

Kalumet – Cercul sacru al barbatilor I

Marti, 15 Septembie 2009, Bucuresti, orele 18.30
Facilitator: Horia Turcanu

 

Seara Samanica II

Miercuri, 16 Septembie 2009, Bucuresti, orele 18.30
Psihoterapeut: Elena Francisc, Facilitator: Horia Turcanu

Calatoria shamanica este o incursiune in aceste lumi spirituale, cu scopul de a obtine informatii, sprijin si putere din partea spiritelor care populeaza aceste lumi nevazute. Lumea de jos este lumea animalelor de putere si a elementelor naturale, in vreme ce lumea de sus este cea ghizilor spirituali si a fiintelor spirituale arhetipale. Transa shamanica este o stare de constiinta extinsa in care accesam aceste teritorii spirituale si in care putem afla lucruri importante despre noi insine si despre univers.

Respiratia holotropica

Miercuri, 30 Septembie 2009, Bucuresti, orele 18.30
Psihoterapeut: Elena Francisc, Facilitator: Horia Turcanu

Respiratia holotropica este o metoda puternica de intrare in stari de constiinta extinsa. A fost pusa la punct de celebrul psihiatru american Stanislav Grof care s-a inspirat in cercetarile sale din stravechi tehnici samanice raspandite pe intreaga planeta. Prin intermediul respiratiei avem acces la adevaratele dimensiuni ale fiintei noastre, putand experimenta trairi senzoriale, biografice, perinatale sau transpersonale.

Puterea vindecatoare a acestui proces decurge din experimentarea adevaratelor dimensiuni ale constiintei umane extinse la scara intregului Univers si a adevaratei naturi a Fiintei. In acest sens, respiratia holotropica este o cale cu profunde implicatii spirituale si filosofice, caci nu mai este vorba despre o cunostere teoretica, prin intermediul mintii, ci despre o cunoastere experimentala a unitatii cu Intregul.

 Workshopurile lunii Septembrie:

Respiratia Inimii

11-13 Septembie 2009, Oradea
Psihoterapeut: Elena Francisc, Facilitator: Horia Turcanu

Respiratia Inimii este un set de tehnici provenind din stravechi traditii spirituale ale lumii, reunite intr-o metoda originala cristalizata in decursul anilor de experimentare impreuna de catre Elena Francisc si Horia Turcanu.

Aceasta metoda se bazeaza pe doua instrumente esentiale: respiratia, ca vehicul catre starile de constiinta extinsa, si tehnici de deschidere a inimii ca centru energetic fundamental al fiintei. Aceste tehnici de deschidere a inimii, la randul lor, pot fi clasificate in tehnici de lucru cu energia pe de-o parte, si meditatia inimii.

Daca procedeele de respiratie accelerata au drept scop depasirea si integrarea straturilor mentale ale fiintei, cele de deschidere a inimii ca centru energetic major sunt menite sa conduca la experimentarea adevaratei noastre realitati: aceea ca suntem una cu intregul univers. Acest lucru face din Respiratia inimii o experienta vindecatoare in planuri multiple, conducand la reasezarea intregii noastre realitati: mentale, emotionale si fizice.

Inscrieri si info pentru workshop si pentru serile ATTX:
Alina Grama – telefon: 0731014258
mail: [email protected]
www.transpersonal.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top