Now Reading
Companiile daruiesc angajatilor vacante de 850-1000 de euro

Companiile daruiesc angajatilor vacante de 850-1000 de euro

Revista Psychologies

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, cele mai multe companii de pe piata romaneasca isi fidelizeaza angajatii cu o vacanta, al carei pret mediu este cuprins intre 850-1.000 de euro. In aceeasi categorie intra si romanii din strainatate care vor sa-si surprinda placut parintii cu un sejur intr-o anumita destinatie de vacanta. Cererile pentru vacantele daruite au crescut in ultimii doi ani cu peste 60%, potrivit datelor centralizate de cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri, Christian Tour.

 

 

In randul romanilor, vacantele au devenit cele mai frumoase si dorite cadouri, iar de acest ”trend” profita, in primul rand, companiile care vor sa-si rasplateasca angajatii la final de an.

Cele mai solicitate cadouri de acest gen din partea companiilor, sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajatii isi pot alege destinatia de vacanta dorita pentru anul 2017.

Cererea pentru vouchere sau chiar pentru sejururile daruite, a crescut in ultimii doi ani cu peste 60%. Aceasta ”moda” a vacantelor cadou nu a fost ignorata nici de catre persoanele fizice.

Se constata o crestere importanta a solicitarilor venite din partea romanilor aflati in strainatatea care vor sa le ofere parintilor sau celor dragi aflati in tara, astfel de servicii turistice.

De cele mai multe ori, aleg pachetele de vacanta complete care includ cazare, masa, transport si asistenta turistica (Sejururi, Circuite sau programe Senior Voyage).

„Majoritatea vacantelor cadou sunt achizitionate in perioada marilor sarbatori de peste an, insa cele mai multe, respectiv 70% din total, se acorda in perioada sarbatorilor de iarna. Cu ocazia Craciunului romanii devin mai generosi cu cei apropiati.”, declara Marius Pandel (CEO Christian Tour) .

Chiar daca sunt acordate de Craciun, pachetele de vacanta daruite sunt rezervate de regula pentru perioada sezonului estival si sunt sejururi charter in destinatii la plaja. Astfel, cumparatorii care le achizitioneaza cu jumatate de an inainte, profita de reducerile Early Booking de 30-50%.

Cele mai solicitate vacante oferite cadou de catre angajatori, sunt destinatiile din Romania (litoral, munte sau balneo), dar un numar tot mai mare de companii si persoane fizice isi recompenseaza angajatii, respectiv rudele, cu sejururi in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

In ceea ce priveste companiile, cele mai multe solicitari pentru acest tip de ”prime”,  vin din domeniul financiar-bancar, dar si din cel farmaceutic. Pretul mediu al vacantelor cadou daruite de catre companii angajatilor este de 1.000 de euro.

Potrivit unui studiu realizat de Christian Tour, persoanele fizice, mai cu seama cele care lucreaza in afara Romaniei, ofera drept cadouri de Craciun, sejururi charter pentru vara anului 2017 in Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau chiar pe litoralul romanesc.

Precum si pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi in statiuni balneoclimaterice din Romania, ori city-break-uri de 2-3 zile in diverse capitale europene.

Cele mai multe solicitari de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu varste cuprinse intre 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate si care, la randul lor, sunt mari amatoare de vacante.

Cheltuiala medie realizata pentru vacantele cadou de catre persoanele fizice se situeaza in jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de doua persoane.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top