Now Reading
Fata care nu vrea sa coboare de pe podium

Fata care nu vrea sa coboare de pe podium

Revista Psychologies

La 13 ani, Lavinia Burcea este una dintre marile sperante ale atletismului romanesc: mai precis, a probelor de lungime si inaltime. A reusit chiar performanta ca, in toate concursurile la care a participat, sa fie mereu pe podium. Talentul fetitei i-a adus o bursa in cadrul campaniei “Jurnal de fapte bune”.

 

Maxi taxi 539, pana in Rahova, apoi tramvaiul 32, pana la Unirii, apoi autobuzul 104 pana in apropierea Complexului Lia Manoliu. Dus si intors.
Practic, zi de zi, cu exceptia unor perioade de vacanta sau a vreunui weekend. Indiferent daca afara e viscol ori o caldura sufocanta ca o boala grea.
Asa arata drumul pe care Lavinia il parcurge de 4 ani incoace, de cand se pregateste ca o atleta care viseaza la marea performanta.
“De mica aveam multa energie, iar mama s-a gandit ca ar fi pacat sa n-o folosesc la ceva”, povesteste Lavi.
La randul sau, mama isi dorise sa faca sport de performanta in adolescenta. “Visam medalii, podiumuri, dar n-a fost sa fie”, spune ea. Dar a fost “razbunata” de talentul si de pasiunea fiicei ei.

 

«Simona Halep» a atletismului

Lavinia face atletism de la 9 ani, mai intai in probe de alergare, de viteza, apoi, sub indrumarea antrenoarei Madalina Ivan de la Palatul National al Copiilor, a luat drumul probelor tehnice, cum sunt saritura in lungime si in inaltime.

Chiar de la primul ei concurs, la proba de 40 metri plat, a luat locul 3. Iar amanuntul acesta devine semnificativ daca ne gandim ca, in toti cei patru ani de atletism, in cele 50 sau 60 de concursuri la care a participat, Lavi nu a fost mai jos de un loc pe podium. Niciodata. Ceea ce reprezinta, trebuie sa recunoastem, o performanta extraordinara.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top