Now Reading
(P) Spune #BunVenitVara

(P) Spune #BunVenitVara

Revista Psychologies

Vara este chiar dupa colt si cum te pregatesti sa renunti la pelerinele de ploaie si sa treci la sandale cu barete, ai putea totodata sa renunti si la anumite moduri vechi de gandire. Incearca o noua modalitate de a intampina vara intr-un mod pozitiv.

Pentru un start pozitiv al verii acorda atentie cresterii bunei dispozitii psihice si fizice. Replanificarea alimentatiei tale, a felului de a gandi si de a actiona sunt pasi mici, dar importanti, iar un start bun pentru aceste schimbari il reprezinta constientizarea modului in care vorbesti cu tine insati; priveste dieta si miscarea din perspectiva nutritionala, nu ca pe o abtinere de la mancare sau ca pe niste exercitii extreme. Inspira-te din ideile bloggerilor si ale expertilor in sanatate din tara pentru un start pozitiv al verii.

„Pentru ca vine sezonul cald, profita de acest moment pentru a-ti creste buna dispozitie pana la cer, cu sfaturi care te ajuta sa gandesti si sa actionezi pozitiv, dar si sa alegi o alimentatie echilibrata.” Este usor sa spui „gandeste pozitiv”, dar nu  intotdeauna este si usor de facut.

fitness nestle

Incearca aceste idei:

  • Reformuleaza: Ai observat vreodata ca atunci cand spui „ar trebui sa”, de fapt, nu reusesti sa termini acel lucru? De exemplu: „Ar trebui sa fac mai multe exercitii …”. Incearca sa reformulezi cu „vreau sa”, „voi face” si poti remarca imediat cum ti se influenteaza pozitiv starea de spirit – si  dorinta de a incerca lucruri noi.
  • Exprima-te: Daca te simti, cu adevarat, proactiva, transmite gandurile tale folosind hashtag-ul #BunVenitVara, ca sa fii alaturi de alte femei care au acceptat provocarea  de schimbare a felului in care vorbesc cu ele insele, astfel  incat sa inceapa vara intr-un mod pozitiv. Tot mai multe femei aleg sa urmeze, mai degraba,  pasi mici care par realizabili decat sa isi seteze obiective de neindeplinit, care implica sudoare, sacrificii si care ar putea sa nu fie sustenabile.

 

Tot mai multe femei aleg sa urmeze, mai degraba, pasi mici care par realizabili decat sa isi seteze obiective de neindeplinit, care implica sudoare, sacrificii si care ar putea sa nu fie sustenabile.

FITNESS

  • Fa miscare: Miscarea este cea mai rapida metoda de crestere a bunei dispozitii si de imbunatatire a starii de sanatate. Mergi pe jos pana la magazinul de unde iti cumperi pranzul, coboara cu cateva statii mai devreme din autobuz, misca-te pe ritmurile melodiei preferate in timp ce te pregatesti pentru serviciu. Micile momente sunt cele care te fac sa-ti recapeti buna dispozitie.
  • Respira: Rezultatele se bazeaza pe corelatia dintre meditatie si bunastare, insa nu este neaparat nevoie sa meditezi zilnic, timp de o ora, pentru a te bucura de beneficii. Doar 10 secunde de respiratie profunda te pot ajuta sa-ti relaxezi corpul si mintea. O alta modalitate ar fi sa iei clase de yoga.
  • Inspira-te: Adauga inspiratie estivala gustarilor tale – aceasta reteta simpla de briose cu banane, nuci si cereale de la bloggerita Cristina Mazilu, alias Mazilique, este parte dintr-o serie de retete ce reinventeaza modul de servire a cerealelor Nestlé Fitness®.

Pentru mai multe idei, viziteaza www.nestle-fitness.com/ro/.

 

FITNESS

BRIOSE CU BANANE, NUCI SI CEREALE

Ingrediente

  • 120g de unt la temperatura camerei
  • 200g zahar brun (se poate folosisi zahar alb, dar vor fi mai dulci)
  • 2 oua
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 70 de nuci maruntite
  • 30g cereale Nestlé Fitness
  • 3 banane + 1/2 pentru decor
  • 1 lingura de zahar pudra (optional)

PENTRU TOPPING

1 banana

4 linguri de cereale Nestlé FITNESS

FITNESS

  1. Se incinge cuptorul la 180oC. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
  2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
  3. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
  4. Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-un blender ori un robot.
  5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se adauga nucile si cerealele Nestlé FITNESS si se amesteca din nou.
  6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se aseaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
  7. Bananele se taie in felii si se amesteca cu cerealele pentru topping. Se presara deasupra, apoi se pudreaza cu zahar.
  8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare – daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top