Now Reading
Toyota Dream Car Art Contest

Toyota Dream Car Art Contest

Revista Psychologies

Tu cum ti-ai dori sa arate masina visurilor tale? Cu siguranta adultii ar face liste intregi de dotari care mai de care mai practice, dar cand punem aceasta intrebare unui copil… creativitatea nu mai cunoaste limite! O frumoasa initiativa Toyota pentru micutii de la noi din tara, tu de ce nu ti-ai inscrie copilul la Toyota Dream Car Art Contest?

 

Cand a debutat in Romania Toyota Dream Car Art Contest si care este scopul acestui concurs?

Ana Maria Toma: Lansarea proiectului Toyota Dream Car Art Contest in Romania este proiectul care mi-a adus cele mai mari satisfacii, atat profesionale, cat si personale, proiect de care sunt extrem de mandra deoarece este un proiect al viitorului, dedicat copiilor, ce recunoaste si recompenseaza creativitatea si talentul acestora.

Prima editie a Toyota Dream Car Art Contest a fost derulata in perioada octombrie 2010-ianuarie 2011, lucrarile castigatoare in etapa nationala fiind inscrise automat in editia internationala a acestui concurs ce are ca mare premiu o excursie in Japonia.

 

Cine poate participa la Toyota Dream Car Art Contest?

A.M.T.: Toti copiii entuziasti si pasionati de desen, cu varsta de pana la 15 ani. Cei care au propria lor viziune legata de modul in care vor fi utilizate masinile in viitor, cum vor contribui si vor imbunatatii acestea existenta noastra intr-un viitor mai apropiat, sau mai indepartat, viziune care in general este in acord cu respectul lor fata de mediul inconjurator.

 

De ce un concurs pentru copii? Cat de important este acest capital uman si, evident, capital de creativitate?

A.M.T: Copiii sunt viitorul. Si nu consider aceasta afirmatie un cliseu! Toyota crede foarte mult in imaginatia copiilor, in visele inocente ale acestora si in modul absolut original si creativ in care copiii percep lumea si tot ceea ce ne inconjoara.

Ei sunt cel mai mare capital de creativitate, caruia trebuie sa-i oferim toate sansele si premizele de a se exprima necenzurat, fiindu-le recunoscute ideile, credintele si sentimeltele. Bineinteles, idealul nostru comun este ca aceste idei sa poata fi puse si in practica.

 

Ce este apreciata mai mult, ideea (“dotarile masinii visurilor”) sau executia artistica?

A.M.T: Fiind un concurs de desen, „Deseneaza masina visurilor tale” executia este importanta, dar la fel de mult si visul din spate.

Pentru noi ideea si viziunea copiilor este cea care ne motiveaza sa organizam acest concurs ajuns, anul acesta, la cea de-a zecea editie.

 

Care sunt etapele desfasurarii si jurizarii concursului?

A.M.T: Dupa lansarea oficiala a concursului (anuntata pe site www.toyota.ro/masinavisurilor si FB www.facebook.com/ToyotaRomania si comunicat de presa) lucrarile sunt colectate la sediul Toyota Romania, unde se efectueaza jurizarea nationala pe cele 3 categorii de varsta, fiecare cu cate trei castigatori (sub 8 ani, 9-11 ani si 12-15 ani).

Cele 9 lucrari castigatoare sunt trimise in Japonia – la sediul TMC – unde intra in etapa de jurizare internationala.

 

Care sunt beneficiile de care se bucura copiii care participa la acest concurs?

A.M.T: Pe langa premiile oferite in editia nationala, premiul cel mare este excursia in Japonia, cu toate costurile platite de catre Toyota.

Satisfactia lor este in primul rand emotionala sa ii spunem asa, deoarece recunoastrea talentului lor la nivel international inseamna validarea propriei valori si totodata incurajarea pentru a continua pe acest drum. Toyota ii sustine si ii incurajeaza sa-si dezvolte 100% talentul si creativitatea.

 

Ne putem lauda cu rezultate la nivel international ale micutilor din Romania?

A.M.T: Oh, da! Suntem, de fapt, tara cu cele mai bune rezultate la nivel international. Din aproape 900.000 lucrari inscrie in acest concurs, din peste 75 tari participante, Toyota Romania a avut urmatoarele rezultate la nivel international, de la prima participare (2010) si pana anul acesta (2015):

Adrian Emanuel Pristavu – Mentiune Speciala (2011), Stefania Mihaela Calinescu -Medalia de Aur (2012), Sorina Teodora Calinescu – Medalia de Aur, Iasmina Maria Raceanu – Medalia de Argint, Stefania Sandu – Medalia de Argint si Ciprian Gherghinoiu – Medalia de Bronz (toti 4 in anul 2013), Iasmina Maria Raceanu – Medalia de Aur, Sorina Teodora Calinescu – Medalia de Argint,

Luca Filip Clima – Medalia de Bronz si Maria Teodora Ureche – Medalia de Bronz (toti 4 in anul 2014) , Ada Maria Ciontu – Medalia de Aur si Ioana Vallimarescu – Mentiune Speciala (ambele in 2015).

In total sunt 30 de copii din toata lumea care au sansa sa ajunga in Japonia. Din Romania, de la lansarea acestui concurs si pana anul acesta, au plecat 10 copii impreuna cu familiile lor, doua dintre norocoasele castigatoare chiar de doua ori, Iasmina si Sorina.

 

Tine cont Toyota Motor Corporation de ideile copiilor? Ajung ele sa fie puse in practica, sa fie o sursa de inspiratie pentru designerii companiei?

A.M.T: Cu siguranta! Toyota Motor Corporation a oferit in fiecare an un premiu special pentru una dintre lucrarile selectate in etapa internationala, iar de anul acesta ofera un premiu de inspiratie in inginerie, iar pentru lucrarea castigatoare se realizeaza o macheta, la o scara mai mica, in format 3D.

Toate lucrarile inscrise in acest concurs ne inspira sa devenim mai buni, ne incanta privirea si ne bucura sufletele. Sunt sigura ca in viitor Toyota va construi si va produce masini inspirate de imaginatia acestor copii.

De fapt, luna trecuta, Toyota a anuntat ca are un brevet de inventie pentru un automobil dotat cu aripi, ce poate zbura. Aeromasinile pot fi conduse pe sosele, dar pot decola si ateriza ca niste aeronave.

O tema des intalnita in lucrarile participante la Toyota Dream Car Art Contest. Daca aeromasinile vor fi produse in viitor, anul trecut Toyota a lansat Mirai (viitor in Japoneza) – primul model de serie care functioneaza pe pile de hidrogen si care nu polueaza deloc. Din nou, o tema des intalnita in lucrarile copiilor.

 

Exista anumite elemente pe care copiii, atat cei din Romania cat si la nivel international, le repeta in desenele lor? O viziune comuna despre masina visurilor…?

A.M.T: Da, exista! Acestia viseaza la o lume mai buna, la o lume mai curata, prietenie si pace pentru noi toti. Viseaza o lume in care toti avem aceleasi drepturi: la educatie si sanatate, conditii umane de munca si trai.

Lumea privita prin ochii acestor copii este minunata, senina, plina de culoare si veselie, iubire – pentru semeni si animale – bunatate si intelegere.

Le recomand “oamenilor mari” sa se uite la aceste desene, sa descopere lumea minunata pe care acesti copii o viseaza si in care-si doresc sa traiasca.

 

Ana Maria Toma lucreaza de 10 ani pentru Toyota Romania si din anul 2008, pe langa multe alte responsabilitati, se ocupa de PR, CSR & Corporate Communication si Social Media.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top