Now Reading
Jurnal de fapte bune: Mihnea, „leul tanar” al badmintonului romanesc

Jurnal de fapte bune: Mihnea, „leul tanar” al badmintonului romanesc

Revista Psychologies

Pornit pe drumul badmintonului acum 4 ani, Mihnea Craciun a ajuns cel mai bun jucator din tara la categoria lui de varsta, sub 13 ani. Zeci si zeci de trofee si de medalii stau marturie efortului, dar si talentului acestui pusti crescut mai mult de bunici, si tot ele au convins Jurnalul de fapte bune sa ii acorde o bursa de 12.000 de lei.

Mihnea incearca sa se odihneasca un pic si, cu mainile sub cap, priveste peretii camerei, alergand pe ei „cai verzi”. A ajuns un campion renumit – e o realizare fantastica sa ajungi si in Top 10 european – apoi un antrenor extraordinar si pregateste generatii de copii, de pusti, de adolescenti in propria sala si propriul club de badminton.

Poate ca are chiar si o masina puternica, rapida, neaparat rosie, dar si modificata, tunata, asa cum il invatase candva bunicul.

Deschide ochii brusc si isi da seama ca inca e tot el, Mihnea, pustiul de doar 12 ani si ca mai devreme doar visase ceva ce si-ar dori sa fie realitate.

Intr-o vitrina stau zeci de trofee si de cupe, iar in alte cutii se „odihnesc” nenumaratele medalii cucerite la campionate de tot felul, de la cele municipale la cele nationale si chiar balcanice.

Caci Mihnea este nu doar unul dintre cei mai buni si promitatori tineri jucatori de badminton din tara, ci si unul dintre cei mai laureati: la doar 4 ani de cand a pornit pe acest drum, a ajuns cel mai bun jucator din tara la categoria lui de varsta, Under 13, ba chiar si de la categoria superioara, U 15, unde isi disputa suprematia chiar cu partenerul lui de la dublu, mai mare cu un an ca varsta, Victor Zarzu.

Viata a facut ca parintii lui Mihnea sa se desparta inca de la nasterea lui, fiecare luand-o pe cai separate, dar tot viata a decis ca pasiunea si talentul pentru badminton sa provina chiar de la tatal si bunicul dinspre tata, fosti jucatori si antrenori in acest sport. Pe cei doi, i-a vazut foarte rar pana acum.

„Aveau un turneu in Bucuresti si m-au chemat si pe mine. Am schimbat cateva pase cu bunicul si mi-a placut. Asa m-am apucat de badminton”, spune Mihnea.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top