Atelier de actorie şi improvizaţie

atelier-de-actorie-şi-improvizaţie

Prin jocuri de rol, exerciţii dinamice şi interactive, explorarea relaţiilor şi conflictelor din viaţa de zi cu zi, participanţii la atelierul de improvizaţie reuşesc să practice şi să îşi dezvolte spontaneitatea, flexibilitatea în gândire, spiritul de echipă, atenţia distributivă, memoria, concentrarea, viteza de reacţie şi empatia, toate aceste calităţi jucând astăzi un rol decisiv în succesul atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional, indiferent de domeniul de activitate.

Însă pe lângă ţelul de a fi performant şi creativ în diverse aspecte ale vieţii, ne vom concentra în special pe ideea de a experimenta cu bucurie viaţa însăşi, reamintindu-ne că tot ceea ce trăim e până la urmă un joc, ce trebuie descoperit pas cu pas, cu uimirea şi curiozitatea unui copil.

Instrumentele de care ne vom folosi sunt împrumutate din teatru, cum ar fi dezvoltarea vorbirii în public, stăpânirea emoţiilor, antrenarea inteligenţei emoţionale, conştientizarea propriei expresivităţi corporale şi capacitatea de a improviza în diverse situaţii sau de a relaţiona cu tipologii umane diferite, însă aplicate necesităţilor individuale şi de grup, universal valabile oricărei forme de comunicare eficiente.

Ce vom face efectiv? 

  • Exerciţii pentru explorarea limbajului non-verbal
  • Teme practice pentru descoperirea universului interior şi capacităţii creative individuale
  • Explorarea propriei corporalităţi
  • Jocuri şi exerciţii pentru stimularea spontaneităţii şi vitezei de reacţie
  • Jocuri de rol, explorarea conflictelor în relaţii
  • Exerciţii de respiraţie şi vorbire în public
  • Exerciţii de concentrare şi atenţie distributivă
  • Improvizaţii pe teme date de coordonator
  • Scene scurte, pe texte date, în perechi sau mici grupuri

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, în Bucureşti. Ca să participi la curs, e necesar să prezinţi un certificat de vaccinare sau un test Covid-19 conform cu reglementările actuale.

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

Foto credit: Columbia Pictures (https://bit.ly/3rS1dMA)

Data început
11
ianuarie 2022
Tip eveniment
Categoria
Competente
Localitate