Atelier de Film şi filosofie practică

atelier-de-film-şi-filosofie-practică

Vă invităm la un nou curs online cu regizorul Florin Şerban, organizat în patru şedinţe, care se apleacă asupra întâlnirii dintre arta cinematografică şi filosofia într-o formă practică, care analizează marile întrebări despre lumea în care trăim şi universul nostru interior.

Filmul, în cea mai bună formă a lui, e o experienţă plenară. E atât o aventura emoţională, cât şi un parcurs formativ. Altfel spus, un film ar trebui să ne bucure sau să ne înfioare în aceeaşi măsură în care ne transformă. Există filme cutremurătoare care pot face mai mult decât să ne poarte într-un roller-coaster emoţional; acele filme au, dacă noi avem…, puterea să ne schimbe. Totuşi, fireşte, nu orice film poate face asta, nu oricând, nu oricum.

Acestea fiind premisele, mergând mai departe, ne apar în drum câteva întrebări. Cum ajungem la acele filme care ne-ar putea transforma? Apoi, după ce ajungem la ele, avem oare noi dispoziţia, curajul, forţa de a ne lăsa schimbaţi? Dacă nu, de ce nu? Sunt, oare, opiniile şi credinţele noastre atât de întemeiate încât cu greu ar putea fi schimbate de ceva atât de banal cum e un film? Sau, dimpotrivă, nu cumva sunt ele atât de fragile încât trebuie să avem grijă să nu le lăsam expuse nici măcar în faţa unui film?

Astea sunt întrebările pe care ni le vom pune de-a lungul cursului Film şi filosofie practică. Ele ne vor duce mai departe, într-o aventură spirituală, către pierderi, găsiri, alte întrebări.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Data început
28
februarie 2022
Tip eveniment
Localitate