Atelier online de Jurnal ilustrat – Storytelling prin imagini

Jurnal ilustrat

Atelierul de jurnal ilustrat este gândit pentru oricine este pasionat de artă, indiferent de tehnică, şi ar vrea să îşi formeze un obicei de lucru constant. Tehnicile pe care le înveţi de la

Jurnalul este unic şi personal. Este un spaţiu de joacă, perfect pentru a practica mindfullness şi a reflecta asupra evenimentelor din viaţa ta, dar şi un loc sigur pentru a experiementa tehnici noi, a le exersa pe cele preferate şi a petrece timp cu tine într-un mod plăcut.

La acest atelier online vom lăsa aşteptările la uşă şi ne vom aduce aminte de ce ne place atât de mult procesul creativ. Ne vom juca, vom învăţa o mulţime de trucuri pentru a începe jurnalul nostru şi pentru a ne reîntoarce la pasiunea de a desena şi scrie.

Temele celor patru întâlniri ale atelierului online de jurnal ilustrat sunt:

1. Tipuri de jurnale. Lucrăm la design-ul unui personaj care să ne reprezinte şi învăţăm metodele prin care putem face documentarea unui astfel de proiect.

2. Vorbim în detaliu despre storytelling prin imagini, sau cum să spui o poveste folosind câteva cadre cheie. Apoi, vom discuta despre urban sketching şi despre felul în care poţi folosi orice pretext pentru a crea ceva interesant în jurnalul tau.

3. În cea de-a treia şedinţă vom vorbi despre hărţi ilustrate. Bineînţeles, vom ilustra şi propriile noastre hărţi, reale sau imaginare.

4. În ultima şedinţă vom ilustra o reţetă de sezon, folsind o tehnică la alegere. Vom vedea exemple, tehnici diferite şi vom alege metoda preferată de a crea un astfel de proiect.

Acest atelier are loc online. Înainte de începerea cursului, vei primi un PDF cu un caiet de exerciţii, pe baza căruia vom lucra în clasă. Cursul este practic, aşadar la fiecare şedinţă vom avea o mulţime de exerciţii interactive, care te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti tehnica de a desena şi de a privi lumea din jurul tău.

Pentru acest curs ai nevoie de:

  • Caietul de curs tipărit
  • Creion, radieră, ascuţitoare
  • Liner negru 0.5 sau 0.7
  • Opţional: creioane colorate, carioci, acuarele.

Feedback pentru exerciţiile din clasă va fi oferit live, în timpul cursului, sau pe e-mail, după fiecare şedinţă, în funcţie de preferinţele cursanţilor. Acest atelier este deschis atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. Jurnalul ilustrat este un proiect personal, aşadar fiecare va putea lua parte la exerciţii in funcţie de nivelul său.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

foto: ilustraţie de Andreea Mironiuc

Data început
14
iunie 2021
Tip eveniment
Competente