Cum să comunicăm mai bine în familie – ediţia de vară

cum-să-comunicăm-mai-bine-în-familie-ediţia-de-vară

Vacanţele în familie sunt motive de ceartă? Dinamica familiei voastre include personalităţi diferite care se ceartă des?

Alegerea liceului sau facultăţii copilului adolescent provoacă multe stări conflictuale sau de tensiune în familie?

Obiectivele individuale ale celor doi parteneri din cuplu se află în conflict? Cei doi iubiţi/soţi nu mai reuşesc să îşi stabilească un obiectiv comun care să îi motiveze în mod egal?

În familie sau cuplu, interacţiunile frecvente sunt mai degrabă de natură critică decât pozitive?

Acest curs de 4 sesiuni include tehnici de comunicare non-conflictuală, cunoaşterea şi înţelegerea nevoilor personale şi a tiparelor umane ale membrilor familiei dumneavoastră, şi tehnici de mediere transformative.

Punem pe locul I relaţiile cu membri familiei chiar şi în cadrul conflictelor, şi învăţăm să ascultăm dar şi să oferim ajutorul care este cu adevărat cerut, iar nu pe cel pe care noi considerăm potrivit să îl oferim.

SESIUNEA I – Învăţăm să identificăm nevoile personale şi tipurile de personalitate ale membrilor familiei;

Învăţăm să identificăm dinamica de comunicare a celor mai importante relaţii de familie pe care le avem; identificăm pattern-uri negative şi pozitive de comunicare pe care le avem cu anumiţi membri de familie.

SESIUNEA II – Învăţăm tehnici de mediere transformativă care să ne ajute să păstrăm relaţia chiar şi în timpul unei crize/unui conflict; Tehnica Sumarizării; tehnica Reflecţiei.

SESIUNEA III – Învăţăm să identificăm toate rolurile noastre sociale şi pe ale membrilor familiei noastre şi identificăm potenţialele conflicte între ele.

SESIUNEA IV – Role Play: Facem practică! Exersăm tehnici de mediere de conflict, de ascultare, de oferire de feedback, de motivare.

Dana Dumitraşcu este mediator transformativ  specializat pe relaţiile de familie, dar şi consilier vocaţional. Este Lector la Fundaţia Calea Victoriei din 2019.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Data început
08
august 2022
Tip eveniment
Organizator
Fundația Calea Victoriei
Competente
Localitate