Floral mindfulness & relaxation – Atelier de aranjamente florale

floral-mindfulness-relaxation-atelier-de-aranjamente-florale

Dincolo de a fi frumoase de privit şi oferit, s-a dovedit ştiinţific faptul că florile îi fac pe oameni fericiţi. Multe flori au şi proprietăţi de vindecare, iar dacă ne facem timp să le privim şi să le mirosim, ele ne vor schimba starea. Terapia cu flori este modul în care florile îţi hrănesc sufletul, declanşează emoţii pozitive şi ajută la îmbunătăţirea stării generale. Cercetările au dovedit, de asemenea, că florile ne îmbogăţesc vieţile şi reduc nivelul de stres.  Efectul benefic al florilor creşte în momentul în care lucrăm cu ele şi realizăm noi înşine aranjamente florale.

Prin simpla sarcină de a aranja câteva fire de flori, agitaţia şi anxietatea sunt reduse şi experimentăm o stare de calm, pentru că ne ancorăm în momentul prezent şi experimentăm acea stare de mindfulness, care ne permite să ne eliberăm de gândurile şi emoţiile stresante.  În afara florilor, importante sunt şi culorile. Terapeuţii cu culori, cunoscuţi şi sub numele de cromaterapeuţi, consideră că diferite culori corespund unor vibraţii diferite în tot corpul. Dacă lucrăm cu variantele de culoare potrivite nouă, emoţiile noastre pot fi restabilite şi reechilibrate.

Lucrul cu mâinile ajută, de asemenea, la reechilibrarea emoţiilor şi creşterea vibraţiei.

În cadrul atelierului de creaţie florală, participanţii descoperă semnificaţiile florilor şi culorilor, îşi află floarea lor de sprijin, aleasă intuitiv şi creează un aranjament floral care să îi reprezinte.

În timpul atelierului, descoperim împreună tips & tricks de aranjare a florilor, cum le putem păstra mai mult timp durata de viaţă, dar şi de unde ne procurăm materialele necesare realizării unui aranjament. Lucrăm în diferite tipuri de suport, în funcţie de tematică, socializăm şi ne conectăm unii la alţii şi la energia florilor.

La finalul atelierului, participanţii pleacă acasă mai relaxaţi, mai destinşi şi cu un aranjament floral numai bun de oferit cadou.

NOTA BENE – La acest curs se poate returna taxa de participare doar dacă participantul anunţă cu min. 3 zile lucrătoare înainte de data începerii, fiind vorba de materiale perisabile.

Data început
14
iunie 2022
Tip eveniment
Categoria
Localitate