Visul, Cheia Identității

visul-cheia-identității

« Datorez magiei visului cele mai mari bogății ale vieții mele și anumite bucurii de nedescris. A fost generos, sfătuitor, stimulant, mi-a deschis ușa către teritorii fabuloase, mi-a permis să acced la transcendent și sacru, îmi amintea de fiecare dată când voiam să uit, că sunt om și că am dreptul la dragoste. Îi datorez enorm.» (Georges Colleuil)

Georges Colleuil revine în România on-line și de data aceasta și propune publicului român o metodă creativă, inedită și originală care permite să ne analizăm visele singuri, evitând totodată multiplele mecanisme inconștiente de rezistență sau proiecție. Această metodă se sprijină pe o sinteză a analizelor celebre găsite la Freud, Jung sau Adler dar și în șamanism sau Cabala și totodată pe valoarea terapeutică a simbolurilor universale din alchimie, mitologie, știința numerelor, antropologie, arhetipurile din Tarot, etc. Autorul exploatează cu interes și fără dogmatism ceea ce este mai bun din fiecare abordare organizând o ședință fecundă axată mai mult pe cel care visează decât pe vis.

« Visul, cheia identității » propune un protocol riguros, un fel de labirint unde diferitele porți de intrare (imaginile, senzațiile, emoțiile) conduc către un singur centru de atins: Sinele.

  • Georges Colleuil visează să devenim maeștrii viselor noastre, adică, să găsim în noi, într-o formă autonomă, propriile resurse ale transformării și vindecării noastre.. A visa înseamnă a călători către înțelepciune. Nimeni nu ne poate interpreta visele în locul nostru, spune autorul, riscăm să creăm astfel dependențe și false credințe care nu vor aduce nimic pozitiv pe parcursul dezvoltării noastre personale.
  • Visul, prin introducerea în esența identității noastre, ne apropie de „viața reală” despre care ne vorbește Rimbaud. Prin urmare, ne apropie de realitate și nu ne îndepărtează de ea, așa cum avem tendința de a crede. Să lucrezi visele este mai interesant decât să le interpretezi. Acest lucru ne permite să comunicăm mai bine cu noi înșine și, prin urmare, să comunicăm mai bine cu ceilalți.
  • Identitatea este una dintre cheile fundamentale ale visului. Cum să lucrăm imaginile onirice plecând de la această observație? Știind că multe dispozitive inconștiente sunt ascunse în orice abordare solitară și că mecanismele de negare, proiecție, rezistență sau represiune se joacă bucuroase cu orice căutare am avea, chiar și cea mai sinceră, de a ne regăsi la capătul drumului, deci cum să ne lucrăm visele singuri?
  • Georges Colleuil oferă o metodă creativă, inedită și originală, care ne permite să lucrăm singuri visele, evitând multiplele mecanisme inconștiente de rezistență sau proiecție. Această metodă se bazează pe o sinteză a celor mai faimoase analize (Freud, Jung, Adler, șamanism, Cabala), precum și pe valoarea terapeutică a simbolurilor universale (alchimie, mitologie, știința numerelor, antropologie, arhetipuri menționate în Tarot etc.)
  • Dar, mai presus de toate, această metodă are meritul de a introduce grile și instrumente de lectură complet noi care se învârt în jurul noțiunii de markeri temporali (un pivot care articulează realitățile între ele). Aceste noțiuni includ: dublă emoție, modelarea viselor, vise de vis, mandale de vis, amprente metagenetice, onirogramă și multe alte concepte. Aceste grile de citire a viselor pot fi aplicate foarte simplu în familie, în grupuri terapeutice, în ateliere de scriere și chiar în școala în care autorul propune să dezvolte o pedagogie a visului.

Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare cunoștințe prealabile în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale. Stagiul este deschis tuturor celor interesați de lucrul cu visele ca instrument de dezvoltare personală, instrument terapeutic sau instrument de decodificare a simbolurilor. Pentru cei interesați în formarea în Referențialul Arhetipurilor Personale urmarea acestui Stagiu și completarea cu 1 zi suplimentară alături de formatorii agreați în România (Monica Găitănaru și Monica Măgureanu) oferă posibilitatea validării RN5 din carnetul de formare. Zilele suplimentare vor fi organizate de către formatorii menționați și comunicate celor interesați.

Pentru cei ce se înscriu la acest seminar: Pregătirea pentru stagiul despre Vise

Mesaj de la Georges Colleuil:

„Urmează să participați la un atelier despre vise pe parcursul căruia veți lucra asupra propriilor vise. De aceea vă cer, începând de azi, să vă notați visele zi de zi pe un caiet prevăzut special pentru aceasta.

Veți separa foile caietului în două părți:

  • Pe pagina din dreapta vă veți nota visul brut, așa cum vi-l amintiți, fără să faceți niciun comentariu
  • Pagina din stânga va fi destinată comentariilor voastre sau comentariilor care vor fi făcute pe parcursul atelierului (puteți inversa paginile, după preferință)

Este important să vă notați cât mai precis data când ați avut visul: (noaptea de la… la…), să enumerați personajele prezente în fiecare vis și să alegeți un titlu pentru fiecare vis. Notați și visele care vi se par anodine sau străfulgerările onirice constituite dintr-o imagine sau o simplă senzație.

Aștept cu nerăbdare să vă împărtășiți visele!”

  • Data și locul de desfășurare

Cursul are loc online via Zoom.us, pe 30 și 31 Octombrie 2021, zilnic între orele 10:00 – 18:00

  • Condiții de participare

Cursul este susținut de însuși creatorul metodei, Georges Colleuil, în limba franceză cu traducerea în limba română.

Înscrierile se fac la: [email protected] și sunt condiționate de semnarea contractului și achitarea integrală a taxei. Înscrierile vor fi luate în calcul în ordinea confirmării de plată a stagiului.

Data limită de înscriere este 15 Octombrie 2021, condiționată de achitarea integrală a taxei în același termen.

  • Modalități de plată

Pentru cei care participă doar la stagiul Visul, cheia identității , taxa de participare este de 1000 RON.

Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii. Dacă plata se face prin virament bancar, participantii vor trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

Pentru cei care doresc să participe atât la stagiul Visul, cheia identității cât și la stagiul Tiraje cu Arcanele din Tarot , taxa de participare este de 1900 RON.

Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii. Dacă plata se face prin virament bancar, participanții vor trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email [email protected]În cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu după data de 20 Octombrie 2021, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Data început
30
octombrie 2021
Tip eveniment
Organizator
Localitate