Monica Enescu

Numele meu este Monica, sunt psiholog clinician, psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi consilier pentru dezvoltare personală. Am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2016, continuând cu o dublă specializare în Evaluarea, consilierea şi psihoterapia copilului, cuplului şi a familiei şi Traumatologie şi asistenţă psihologică. După finalizarea masterului am urmat formarea profesională în cadrul institutului Societăţii de Psihoterapie Experienţială Română, iar din anul 2018 lucrez ca psiholog şi psihoterapeut.

Abordarea pe care eu o folosesc în terapie este cea umanist-experienţială, abordare ce îşi propune să se focuseze pe momentul prezent şi pe înţelegerea experienţială, în „aici-şi-acum“ a cauzelor distresului emoţional şi a disfuncţiilor trăite în relaţiile cu ceilalţi şi cu propria persoană, dificultăţi care ajung să întrerupă experienta trăirii prezentului şi a vieţii, ceea ce Christopher Bollas numea „cursul experienţelor care ne hrănesc”.

Am lucrat şi lucrez în prezent cu clienţi afectaţi de anxietate şi depresie, istorii de viaţă traumatice, clienţi care se confruntă cu dificultăţi de relaţionare, dificultăţi de separare, singurătate, neîncredere în sine, stil nesigur de ataşament, bullying, dificultăţi în gestionarea emoţiilor, formarea şi căutarea propriei identităţi, a acceptării de sine şi a sentimentului interior de bine.

Fiecare client aduce în terapie povestea sa unică de viaţă, poveste pe care urmează să o descoperim şi înţelegem împreună, astfel încât la începutul acestei călătorii, scopul meu ca terapeut este să creez un spaţiu de siguranţă şi intimitate în care povestea fiecărui client să poată ieşi la lumină într-un mediu de prezenţa şi acceptare.

Institutul SPER