Monica Sărăcescu

Sunt psiholog, psihoterapeut și creator de cursuri. Sunt Psihoterapeut Integrativ Specialist și sunt certificată ca speaker, trainer, coach în Maxwell Leadership Certified România.

Sunt pasionată să ofer oamenilor sprijin în numeroase etape din viața lor, pentru ca ei să simtă vindecarea, eliberarea, măreția și împlinirea.

Iubesc să ajut oamenii să-și depășească condiția și să evolueze. 

Ajut oamenii să depășească cu succes perioadele dificile din viața lor, astfel încât să-și găsească liniștea sufletească și echilibrul în viața personală și profesională, fără să se mai piardă în nemulțumiri, durere sufletească și nesiguranță.

În calitate de psiholog și psihoterapeut specialist, de-a lungul anilor am tratat la cabinet peste 1000 de oameni, atât în ședințe individuale, cât și de familie, de cuplu sau de grup.

Sunt Fondatorului Cursului de Conștientizare și Responsabilizare ”Adolescenți fericiți, părinți împliniți!” cu care am ajuns la ediția cu numărul 22. În cadrul cursului ”Adolescenți fericiți, părinți împliniți!” se nasc experiențe memorabile. Inclusiv eu, ca om și ca psihoterapeut, de fiecare dată învăț o mulțime de lucruri de la tinerii cu care lucrez. Astfel, amprenta fiecărui participant devine o influență semnificativă asupra celorlalți. Puterea fiecărei echipe din cadrul acestui curs ajută fiecare membru să se cunoască mai bine pe sine, să se dezvolte, să-și găsească locul mai bine în propria viață și în relație cu ceilalți.

În plus, iată ce beneficii mai poate avea un adolescent în urma participarii la acest curs: să-și cunoască mai bine propria persoană și pe cei din jur; să-și îmbunătățească punctele vulnerabile și să le fructifice pe cele forte; să aibă o relație mai bună cu corpul său și să descopere cu adevărat ce înseamnă sexualitatea în perioada adolescenței; să înțeleagă mai bine propriile emoții și ale celor din jurul său; să aibă o relație mai bună cu familia sa; să învețe cum să aibă relații sociale de calitate în care să nu mai fie respins sau să nu se mai profite de el;  să vadă ce profesie i se potrivește, pentru ca viața sa să fie o continuă bucurie; să observe dacă deciziile pe care le ia în acest moment în viața sa îl conduc către succes sau către eșec; să vadă cum poate arăta cea mai prosperă zi din viața sa; să cunoască impactul dependențelor asupra vieții sale.

Sunt fondatorul programului „Cufărul cu iubire”, program care se adresează celor care care vor să dea un suflu nou și sănătos relației lor de cuplu. Astfel, cei interesați se vor putea simți mai apropiați de partenerul de cuplu, vor putea menține vie flacăra iubirii, astfel încât aceasta să ardă neîntrerupt, ba chiar într-un mod mult mai pur, mai coerent şi mai profund. De asemenea, prin acest program de dezvoltare personală, se poate afla cum se pot preîntâmpina anumite aspecte care pot sabota relația de cuplu.

Sunt coautor al ghidului ”Construiește-ți viitorul” pentru adolescenți, pe care l-am lansat alături de colegii mei, în cadrul Asociației John Maxwell Leadership România.

Facultatea de Psihosociologie Universitatea Andrei Șaguna din Constanța 2009 Colegiul Psihologilor din România - dreptul de liberă practică 2013 Psihologia Muncii și Organizațională; Psihologia Transporturilor; Psihologia Securităţii Naţionale; Masterat în -"Managementul Formării Psihologilor în Psihologia Muncii, Transporturilor și Serviciilor Universitatea București 2014 - 2016
Asociația Română de Psihoterapie Integrativă 2013 - 2015 Master în Psihoterapie Integrativă
John Maxwel Leadership Roamania Certified Masterat în "Comunicare Managerială și Resurse Umane "Universitatea Andrei Șaguna din Constanța 2012