Now Reading
3 comportamente utile in orice relatie de cuplu

3 comportamente utile in orice relatie de cuplu

Ai observat ca te manifesti diferit de la o relatie la alta? Iata cateva comportamente care iti vor fi de folos in orice relatie de cuplu.

 

Valorizarea personala

Ne dorim sa fim iubite, admirate si mai ales dorite. Avem insa tendinta de a fii mai atente, atat la partener cat si la noi insene, la inceputul unei relatii.

Pe parcurs, odata cu rutina, intervin comportamentele de confort neindicat, respectiv o detasare de preocuparile care ne mentin atragatoare.

In primul rand, indiferent de stadiul unei relatii, acorda-ti atentie in fiecare zi. Acest lucru incepe cu imaginea corporala, grija pentru aspect, cochetaria si continua cu preocuparile personale, pasiunile sau aptitudinile puse in practica.

In cazul celor din urma, acestea arata interes fata de munca, dezvoltare personala si preocupari fata de estetica mintii.

Odata ce tu cu tine vei avea o relatie buna, vei fi in permanenta o persoana interesanta atat pentru iubit cat si pentru cei din jur.

In primul rand tu trebuie sa te apreciezi si pretuiesti. Nu conteaza sa fii intr-o relatie sau nu, ci constanta comportamentala pe care o ai fata de tine.

Bineinteles, nu vei putea mentine in permanenta toate aspectele la cote ridicate. Dar nici nu le neglija pe toate odata…

 

Intelegerea si bunavointa

Poate sunt persoane care nu merita cata atentie le oferim. Dar atunci cand facem acest lucru, rareori o facem pentru persoana si mai des pentru noi insene.

Daca o facem pentru cineva anume, oarecum tindem sa manipulam persoana respectiva, implicandu-ne exagerat pentru a primi la schimb ceva.

Daca insa, manifestam aceste atribute pentru noi insene, ele ne vor fi aliati atat in relatia cu noi cat si in cele din jur.

Intelegerea si bunavointa creeaza premisele unui feed-back pozitiv. Iar in caz ca acesta nu soseste, ba mai mult primim opusul lor, nu comportamentul trebuie schimbat ci, poate, anturajul.

Indiferent de relatia in care ne aflam, manifestandu-ne astfel, educam partenerul prin puterea exemplului spre a ne urma acest tip de abordare. Totodata, conflictele vor fi diminuate, iertarea acordata mai usor si crizele depasite mai repede.

 

Buna dispozitie

Optimismul este una dintre calitatile cele mai atragatoare intr-o persoana. O persoana cu gandire pozitiva va avea mereu resurse sa depaseasca momentele dificile, sa puna in perspectiva o situatie sau sa gandeasca proactiv nu reactiv.

De multe ori, vazand cupluri reusite, admiram femeile mereu bine dispuse gandindu-ne ca sunt astfel datorita relatiei pe care o au.

Totusi, traseul poate fi taman invers si relatia sa decurga mai lin tocmai datorita mood-ului optimist al unor persoane.

Cineva care gaseste mereu motive sa zambeasca si care stie sa isi formeze in permanenta ganduri pozitive, va avea o atitudine mai relaxata nu doar asupra relatiei ci asupra vietii. Incearca pe cat de des posibil sa iti creezi singura o stare buna.

Mergi chiar pe principiul „mimeaza pana iti iese”. Orice tipar poate fi schimbat, cat timp suntem interesate si cu adevarat motivate sa facem acest lucru.

Prin urmare, cauta motive de bucurie, cauta resurse pentru a depasi probleme, iar cand acestea din urma exista, nu le lasa sa te copleseasca sau sa afecteze toate ariile vietii tale.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top