Now Reading
3 condiții esențiale pentru un cuplu fericit și de durată

3 condiții esențiale pentru un cuplu fericit și de durată

Nu este simplu să avem un cuplu fericit. Deseori, iluzia fericirii este cea care ne sabotează șansele de a o cunoaște cu adevărat. Iată trei lucruri care ne pot consolida relația de cuplu.

Citește și:

Nu găsești partenerul potrivit? Te-ai gândit dacă ești (in)disponibilă emoțional?

Sunteți împreună de multă vreme? Pasiunea scârțâie? Cum îți îmbunătățești viața sexuală

Cei care decid să își trăiască viața în cuplu acceptă faptul că iubirea îi face dependenți unul de celălalt și că viețile lor sunt legate, cel puțin din punct de vedere afectiv. Din acest motiv, există o mai mare disponibilitate spre a face eforturi și compromisuri pentru a fi fericiți în doi.

 

Curtoazia în cuplu

Deseori în iubire avem tendința de a ne urma intuițiile și ne tot spunem că ceea ce contează este să fim noi înșine, cât mai naturali. Dar acest lucru nu înseamnă să ne comportăm dur sau urât cu celălalt.

Respectul reciproc și curtoazia sunt extrem de importante într-un cuplu, tocmai pentru că mulți dintre noi au tendința de a le manifesta cu mai multă ușurință înafara cuplului decât în interiorul lui.

Este important să aplicăm în cuplul nostru toate regulile pe care le aplicăm și în exterior. În felul acesta, nu uităm niciodată cât de important este omul de lângă noi și că în permanență putem deveni mai buni unul cu celălalt și unul pentru celălalt.

Asta înseamnă să te educi și să lucrezi cu tine însăți continuu, pentru a deveni un partener de calitate pentru cuplul din care faci parte.

 

Planurile comune

La începutul vieții de cuplu ne facem multe planuri împreună care, cumva, pe parcurs tind să se estompeze. Este adevărat, pot interveni alte responsabilități și priorități.

Spre exemplu, poate unul dintre visurile voastre comune era să practicați împreună sporturi extreme dar, între timp, ați devenit părinți.

Și totuși, nu strică să vă reamintiți lucrurile pe care vreți să le construți împreună, să le planificați, să stabiliți etapele și să vă apropiați mai mult de planurile avute.

Prea des renunțăm și lăsăm lucrurile mărunte de zi cu zi să ne fure, să ne depărteze de planurile noastre.

Dar oricând putem decide să ne acordăm timp, să discutăm cu partenerul despre ce ne dorim, să îi cerem părerea, să îi propunem  să ne implicăm împreună într-un plan comun, stabilit în acord.

 

Prietenia în cuplu

Deseori cuplurile partenerii sunt întrebați dacă se văd unul pe celălalt ca pe un bun/cel mai bun prieten. Este importantă să fim cei mai buni prieteni, să nu ajungem la ostilitate, să nu considerăm partenerul un inamic și nici să nu lăsăm loc indiferenței.

Iar dacă am ajuns la astfel de sentimente, poate este momentul să decidem ca de acum înainte să arătăm mai multă bunăvoință și disponibilitate celuilalt.

Consolidarea legăturii amoroase înseamnă deopotrivă că partenerul este prima persoană pe care o căutăm atunci când avem o problemă sau când avem nevoie de un confident.

Desigur, nu va avea răspunsurile la problemele noastre – deși ne poate ajuta să le găsim, dar ne va oferi atenție, ascultare și confort.

Decizia de a avea o relație de cuplu mai bună ne aparține. Deseori, pierdem din vedere lucrurile pe care le putem face noi, așteptând schimbări la celălalt.

Să nu uităm cât de important este să manifestăm noi anumite comportamente care ne consolidează cuplul și nici rolul comunicării dorințelor și nevoilor noastre.

Să așteptăm ca lucrurile să se schimbe și eventual să ne frustrăm când nu se întâmplă acest lucru înseamnă să nu facem nimic constructiv pentru relația noastră.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top