Now Reading
3 lucruri pe care sa nu ti le spui dupa o despartire

3 lucruri pe care sa nu ti le spui dupa o despartire

Putine lucruri ne coplesesc emotional precum despartirea de persoana iubita. Iar daca decizia nici nu ne apartine, ne putem trezi tentati sa ne invinovatim. Iata lucrurile pe care nu ar trebui sa ni le spunem dupa o despartire.

 

Puteam sa fiu mai buna

Indiferent de motivul invocat, relatia nu a functionat, in cel mai probabil caz, datorita ambilor parteneri. Iar aici, oricat ne-ar durea, vorbim despre incompatibilitati. Oamenii nu sunt neaparat buni sau rai, dar pot fi complet nepotriviti impreuna.

Nu te incarca cu sentimente negative la adresa ta, nu te acuza ca puteai face mai mult sau, macar altfel. Cu siguranta la momentul respectiv ai facut tot ce ai considerat mai bine. Iar acum, cu atat mai mult este un moment prielnic sa iti reafirmi valoarea.

Invata sa nu astepti feed-back din partea celorlalti referitor la evaluarea propriei tale persoane. Fii convinsa de cat de mult insemni pentru ca astfel, vei transmite acelasi lucru si celor din jur. Meriti mai mult si meriti o relatie in care partenerul sa te aprecieze.

Nu puteai sa fii „mai buna” pentru ca esti deja. Iar daca te-ai fi straduit sa fii altfel, atunci nu ai mai fi fost tu insati. Cauta pe cineva care stie sa te iubeasca asa cum esti.

 

Puteam sa fac mai multe

Deja punandu-ti astfel problema, inseamna ca faceai destule. Doar cineva care face poate aprecia ce inseamna mai mult. Totodata, se poate sa pierzi din vedere ce inseamna „prea mult”.

In relatie muncim doua persoane, iar in cazul unei astfel de intrebari, incearca sa iti amintesti ce facea si partenerul pentru tine si cuplu. Cu siguranta ambii ati facut ce si cum ati stiut mai bine.

De asemenea, o relatie nu este o competitie in care trebuie in permanenta sa demonstrezi ceva. Intr-un cuplu esti apreciat si iubit pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce faci. Desigur comportamentul trebuie sa reflecte ceea ce simti, nu se rezuma totul la a spune.

Totodata nu este nici o contorizare a lucrurilor facute. Iar o relatie in care in permanenta simti ca trebuie sa faci diferite lucruri pentru a primi apreciere, grija si iubire, este una de conditionare care va duce la frustrari.

Prin urmare, intrebarea este, ce vei face de acum inainte pentru a te simti bine din nou?

 

Meritam, a fost vina mea

Presupunand ca intr-adevar ai facut ceva peste care partenerul tau nu a putut trece, sentimentul de vina nu te ajuta sa iti revii.

Asa cum i-ai cerut lui iertare, invata sa te ierti si tu. Este o experienta din care ai de invatat si, daca este cazul, sa stii sa nu o mai repeti pe viitor.

Chiar si asa, sunt putine lucrurile pe care facandu-le, ajungem sa ne pierdem partenerul. Relatiile bine sudate, in care exista iubire si istorie comuna, trec si peste infidelitati.

Invinuirea te va tine captiva in sentimentul lipsei valorii. Oamenii gresesc, dar au cu totii dreptul la iertare, la o a doua sansa.

Prin urmare, daca acest lucru nu s-a intamplat, nu este din cauza greselii ci dintr-o lipsa a substantei in cuplu. Un cuplu usor de zdruncinat nu va rezista in timp, oricum. Asadar, uita de vina si accepta ca meriti iubire si cand gresesti.

Iar daca sentimentul tau de vina provine din cele doua motive enuntate mai sus, acestora gaseste-le raspunsul corect: meriti iubire pentru ceea ce esti.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top