Now Reading
Adevaratele modele pe care trebuie sa le urmam in viata

Adevaratele modele pe care trebuie sa le urmam in viata

Revista Psychologies

Majoritatea fetitelor de astazi are doua modele: printesele Disney si manechinele de succes, toate cu aceeasi criterii ale frumusetii. Sa nu uitam insa, care sunt valorile pe care un copil trebuie sa le ia mai des drept model.

 

Daca la sapte ani sunt mari fane Elsa, Cenusareasa, Belle etc., dupa 12-13 ani viseaza sa fie ca Adriana Lima, Gisele Bundchen, Heidi Klum sau ca noua vedeta a petrecerilor si prezentarilor de moda: Cara Delevigne.

Insa aceste standarde fizice sunt greu de atins (luand in calcul genetica, stilul de viata, pe cel alimentar etc.) si de multe ori in detrimentul sanatatii si al echilibrului emotional.

Cara Delevigne povestea intr-un interviu ca modeling-ul a facut-o sa se simta goala pe dinauntru, ca se detesta pe sine, iar pe fond de stres s-a imbolnavit de psoriazis.

Este timpul sa ne intoarcem la adevaratele valori pe care micutii nostri trebuie sa le deprinda (nu unicul deziderat al frumusetii si perfectiunii): curaj, onestitate, perseverenta, generozitate, bunatate, bunavointa, iar istoria nu duce lipsa de adevarate modele, atat feminine, cat si masculine.

Cu atat mai mult este necesar sa iti ajuti copilul sa se indrepte catre aceste valori care ii vor fi mult mai utile pe viitor.

Sabloanele frumusetii fizice sunt de multe ori sursa marilor anxietati si a problemelor de sanatate.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top